Recreatie

Waar bent u naar op zoek?

Home > Toeristen > Recreatie > Recreatie

Recreatie

Vierdaagse

Kijk voor een actueel en compleet overzicht van alle evenementen, activiteiten, tentoonstellingen en nog veel meer op de website Alkmaar Prachtstad.

Alkmaar Prachtstad

Watertoerisme

Alkmaar is een echte stad aan het water met vele grachten, bruggetjes, kanalen en meren. Naast rondvaartboten zijn er volop mogelijkheden om bootjes te huren en de stad en omgeving al varend te bezichtigen. Alkmaar maakt onderdeel uit van het sloepennetwerk. Een vaarroutebewegwijzering van Amsterdam tot aan Den Helder. Ideaal voor meerdaagse tochten

In onze gezellige binnenstad zijn volop ligplaatsen zodat u ook te voet verder kunt genieten. Ook grote schepen, zoals de rivier- en motorcruisevaart, kunnen vlakbij het centrum afmeren.

De wegwijzer voor watertoeristen geeft u praktische informatie om met een vaartuig in de Alkmaarse wateren te varen en/of af te meren.

Wandelen, fietsen en meer

Routenetwerken
Wandelnetwerk Noord-Holland
Nederland Fietsland
Sloepennetwerk

Lange afstandsroutes                     
Oeverlandroute
Boerenlandroute
Trekvogelpad
Noordhollandpad

Lokale routes, digitaal of print
Regio Alkmaar Routes
VVV
Animo Alkmaar

Trailerhellingen
Trailerhelling
Recreatiegebieden
Geestmerambacht
Alkmaardermeer
Cultuurpark De Hout
Groene Voet

Evenementen
Alkmaar Sportstad

Algemeen

 Nota Citymarketing (pdf 2 MB)

Recreatie in Alkmaar

Gemeente Alkmaar is een groene gemeente met een polders, parken, recreatiegebieden en vaarwater. En dit alles nabij strand, zee en duinen. Alkmaar is daarom startpunt van vele prachtige wandel-, fiets- en vaarroutes.  En bij strenge vorst ook voor ijstochten. Zwembaden, speeltuinen, ijsbaan, golfbaan en andere sportlocaties zijn jaarrond geopend voor de sportliefhebber. Zie ook sport en parken.

Jaarlijkse kermis

Elk jaar is er eind augustus kermis op de Kanaalkade. Alle informatie vindt u hier.