Actuele bekendmakingen - officiële mededelingen

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Bekendmaking / mededeling > Actuele bekendmakingen - officiële mededelingen

Actuele bekendmakingen - officiële mededelingen

Publicatie bekendmaking

Een bekendmaking is een officieel bericht van de gemeente.

Bekendmakingen gaan bijvoorbeeld over aanvragen voor vergunningen (bijv. bouwen van een schuur of kappen van een boom, of voor het organiseren van een evenement) en de besluiten daarover. En bijvoorbeeld over inspraakmogelijkheden bij de voorbereiding van een bestemmingsplan. Gemeenten zijn bij wet verplicht bepaalde mededelingen en besluiten officieel bekend te maken. 

De officiële bekendmakingen van de gemeente Alkmaar zijn online te vinden op de landelijke website officielebekendmakingen.nl.

Het kan zijn dat u geen bekendmakingen ziet van Alkmaar. Dat kan komen omdat er op dat moment geen officiële bekendmakingen zijn.

Zoeken in bekendmakingen

Wist u dat u naast de bekendmakingen van de gemeente Alkmaar ook de mededelingen van het waterschap en de provincie kunt doorzoeken? U kunt bijvoorbeeld ook de verkeersbesluiten in de staatscourant raadplegen.

 

Omgevingsalert App

Met de Omgevingsalert App kunt u als inwoner of ondernemer eenvoudig op de hoogte blijven van wat er in uw wijk gebeurt. Deze App laat duidelijk zien welke plannen er in de buurt zijn, die invloed hebben op uw leefomgeving. De app ondersteunt verschillende categorieën van lokale bekendmakingen: van omgevingsvergunningen tot evenementenvergunningen en van bestemmingsplannen tot horecavergunningen. Al deze officiële mededelingen zijn te vinden in de App. U kunt zelf een adres kiezen, waarvan u automatisch berichten wilt ontvangen.

U kunt de App downloaden voor Android, iOS en Windows. Het is beschikbaar voor de iPhone en iPad, Android toestellen en telefoons, tablets en desktops op Windows 10. 

Laatste wijziging: 03 oktober 2019