Actuele bekendmakingen - officiële mededelingen

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Bekendmaking / mededeling > Actuele bekendmakingen - officiële mededelingen

Actuele bekendmakingen - officiële mededelingen

Publicatie bekendmaking

Een bekendmaking is een officieel bericht van de gemeente.

Bekendmakingen gaan bijvoorbeeld over aanvragen voor vergunningen (bijv. bouwen van een schuur of kappen van een boom, of voor het organiseren van een evenement) en de besluiten daarover. En bijvoorbeeld over inspraakmogelijkheden bij de voorbereiding van een bestemmingsplan. Gemeenten zijn bij wet verplicht bepaalde mededelingen en besluiten officieel bekend te maken. 

De officiële bekendmakingen van de gemeente Alkmaar zijn online te vinden op de landelijke website officielebekendmakingen.nl.

Het kan zijn dat u geen bekendmakingen ziet van Alkmaar. Dat kan komen omdat er op dat moment geen officiële bekendmakingen zijn.

Zoeken in bekendmakingen

Wist u dat u naast de bekendmakingen van de gemeente Alkmaar ook de mededelingen van het waterschap en de provincie kunt doorzoeken? U kunt bijvoorbeeld ook de verkeersbesluiten in de staatscourant raadplegen.

 

Over uw buurt e-mailservice en app

Via de gratis service 'Over uw buurt' van Overheid.nl kunt u als inwoner of ondernemer informatie ontvangen over besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving. Via de app op smartphone of tablet of rechtstreeks via de mail. U kunt zelf instellen welke  berichten u wilt ontvangen en binnen welke straal om hun huis of bedrijf. Informatie van gemeente, provincie en waterschap komt via ‘Over uw buurt’ op één plek samen. Met ‘Over uw buurt’ blijft u snel en eenvoudig op de hoogte.

Inschrijven voor de service kan via www.overuwbuurt.overheid.nl

Laatste wijziging: 22 februari 2019