Blog Jolanda Jansen week 24 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Jolanda Jansen week 24 2016

Blog Jolanda Jansen week 24 2016

Het is voor mij een beetje gek om nu een raadsblog te schrijven, want ik ben tijdelijk niet actief als raadslid. Donderdag 2 juni is Jesper Keijzer benoemd in de raad. Hij gaat mij voor een periode van 16 weken vervangen omdat ik zwangerschapsverlof heb. Deze vervangingsregeling bestaat nog niet heel lang, maar is wel erg fijn. Op deze manier hoeven vrouwelijke raadsleden niet direct hun zetel op te geven of zich in allerlei bochten te wringen wanneer zij zwanger zijn. Ik heb de mogelijkheid om rustig af te bouwen en ook weer te herstellen na mijn bevalling, vervolgens kan ik weer gewoon terug keren in de raad. 

Ik werk 4 dagen in de week en ’s avonds ben ik veel met raadswerk bezig. Vergaderen, stukken lezen en voorbereiden en bijeenkomsten bijwonen. Op maandagavond is er altijd fractievergadering. We bespreken de agendapunten en belangrijke dossiers. Deze week ben ik ook samen met andere raadsleden in het Stedelijk Museum geweest bij ‘Les belles Hollandaises’ van Pablo Picasso. 

Erg leuk en bijzonder dat deze tentoonstelling nu in Alkmaar te zien is, ik kan iedereen dan ook zeker aanraden om een kijkje te gaan nemen.

Laatste wijziging: 17 juni 2016