Blog Senioren Partij Alkmaar 2017 03 13

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Senioren Partij Alkmaar 2017 03 13

Blog Senioren Partij Alkmaar 2017 03 13

Sinds de komst van Senioren Partijen hebben veel politieke partijen opeens een ouderenbeleid op de agenda staan. Er zijn zelfs lokale partijen die nu politiek bedrijven met 50 plus kaas...

Deze week zijn de landelijke verkiezingen en partijen buitelen over elkaar heen om geweldige, mooie en nog mooiere beloftes te doen. De een doet het lachend, de ander is wat pessimistischer en weer een ander noemt het realisme. Wij moeten helaas constateren dat de oudere mensen de laatste jaren veel te weinig aandacht hebben gehad. Wij vinden dat niet om te lachen en al zeker niet realistisch!

Al jaren hebben de politieke partijen die nu hard roepen de kans gehad om aandacht te geven aan deze nog steeds groeiende groep.

Voorstellen om hun positie te verbeteren worden helaas niet door een meerderheid van de Raad gedragen en de hoeveelheid "wassen neuzen" die schieten aan de lopende band voorbij.

Oudere buren in de straat die nu begin 80 jaar oud zijn, leunen voor zorg op hun kinderen en kleinkinderen. Ze zijn blij dat ze die hebben want anders zou het toch wel heel moeilijk worden. Financieel kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar vastknopen maar de zorgen zijn er pas echt als een van de kleinkinderen jarig is, geld voor een cadeautje is er niet echt. Buurman zucht erbij en zegt “Mijn pensioen is net een paar euro te hoog anders zouden we nog eens bij de voedselbank kunnen aankloppen...”.

Wij weten niet wat u ervan vindt. Wij vinden dit schrijnend; ondanks dat andere partijen beweren dat onze ouderen rijk zijn, is dat helaas niet altijd aan de orde. Er is ook onder ouderen nog veel stille armoede in Nederland! Laten we daar nu eens echt iets aan doen!

Senioren Partij Alkmaar
Arie Epskamp & Kirsten Dielemans

 

Laatste wijziging: 20 maart 2017