Blog Leefbaar Alkmaar 2017 03 20

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Leefbaar Alkmaar 2017 03 20

Blog Leefbaar Alkmaar 2017 03 20

Zorgen over leefbaarheid

Onze naam zegt het al: Leefbaar Alkmaar zet zich in voor een leefbaar Alkmaar. We zijn sociaal, milieubewust en prikkelend. Dat laatste wordt gesymboliseerd door het lieveheersbeestje in ons logo.

De leefbaarheid in het Emmakwartier komt onder druk te staan door een omstreden nieuwbouwplan aan de Van Everdingenstraat. Met de realisatie van dit bouwplan verdwijnt het laatste stuk groen uit de wijk. Het groen wat er voor terug komt, verhoudt zich niet tot wat er stond.

Leefbaar Alkmaar heeft de dreigende verstening van het Emmakwartier vorig jaar aangekaart. Wij vinden dat in het verlengde van de Van Everdingenstraat nog ruimte is voor drie nieuwe woningen, maar willen dat de groene zone tegenover Everstaete intact blijft. Na kritiek uit de gemeenteraad daalde de projectontwikkelaar naar acht woningen. Voor Leefbaar Alkmaar was die aanpassing onvoldoende. De coalitiepartijen gingen echter wel akkoord met de bouwplannen en zij vormen de meerderheid in de gemeenteraad.

Naast leefbaarheid in de woonwijken is ook het woonplezier van de bewoners van de binnenstad van groot belang. Het vrijgeven van de sluitingstijden van de horeca zorgt voor veel nachtelijke overlast. Leefbaar Alkmaar wil terug naar de oude sluitingstijden, zodat de binnenstadbewoners kunnen slapen.

www.leefbaaralkmaar.nl

 

Laatste wijziging: 20 maart 2017