24 uurs reis in een monument

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Alle producten en diensten > 24 uurs reis in een monument

24 uurs reis in een monument

Yori Swart speelt gitaar

Niemand minder dan singer-songwriter Yori Swart deed dit keer mee aan "24 uur in een Alkmaars monument"! Op 11 juni ontving ze de sleutel van het Noorderpolderhuis in Schermer. Alkmaar Centraal maakte een filmimpressie van haar verblijf. Bekijk voor meer berichten van deze bijzondere logeerpartij de facebook-pagina Monumenten en Archeologie

Nieuwe songs geschreven in Noorderpolderhuis

Donderdag 11 juni nam Yori haar intrek in het Noorderpolderhuis, een monument van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dit landelijke monument past perfect bij haar muziekstijl en Yori voorspelde al dat haar verblijf hèt inspiratiemoment voor nieuwe songs zou zijn. En dat werd het.
Yori schreef hier nieuw repertoire dat direct al op 12 juni voor het eerst te horen was in de monumentale St. Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord 68. Ook benieuwd naar de fonkelnieuwe songs van Yori? Bekijk het filmpje van haar concert.

Wethouder Monumenten, Kunst en Cultuur, Anjo van de Ven is zeer verheugd over Yori haar deelname: 'Een echt talent uit onze regio! Yori maakt met haar meeslepende muziek deze editie van "24 uur in een Alkmaars monument" heel bijzonder. Uitverkochte zalen als Paradiso, Rotown en Tivoli èn winnaar van de Grote Prijs van Nederland (2011), en nu heeft Yori haar talent ingezet om onze prachtige monumenten voor het voetlicht te brengen!'

Persoonlijke reis

Bezoekers en inwoners zijn zich er vaak niet van bewust, maar ons erfgoed is bepalend voor het leefklimaat en de lokale economie van Alkmaar. Om de aandacht voor ons erfgoed en de Open Monumentendag te vergroten, promoot de gemeente Alkmaar vooraf op ludieke wijze enkele unieke monumenten. De vraag wat een stedelijk of landelijk monument bijzonder maakt legt de gemeente voor aan een kunstenaar. De kunstenaar heeft een band met Alkmaar; als geboortestad, als woon- of werkplaats of Alkmaar is een buitengewone plek die iemands hart heeft gestolen.

Filmopnames eerdere 24-uurs reizen

 

Laatste wijziging: 17 juni 2015