Alkmaar Sport N.V.

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Organisatie > Alkmaar Sport N.V.

Alkmaar Sport N.V.

Alkmaar Sport N.V. draagt de verantwoordelijkheid voor alle gemeentelijke sportaccommodaties. Ongeveer tachtig collega’s zorgen elke dag weer met veel plezier voor de verhuur van de accommodaties, het dagelijks en periodiek onderhoud, de exploitatie, de programmering, de inrichting van de accommodaties en voor innovatie.

Gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat haar inwoners bewegen en daarvoor ook de gelegenheid krijgen. Daar speelt Alkmaar Sport N.V. op verschillende manieren op in. Niet alleen door te zorgen voor moderne en goed geoutilleerde accommodaties, maar ook door het aanbieden van activiteiten.

Behalve op verenigingen en het onderwijs, richt Alkmaar Sport N.V. zich daarbij steeds meer op de ongebonden sporter die op gewenste momenten wil sporten, alleen of met anderen en zonder al te veel officiële regels.

Ook het bedrijfsleven is een groeiende doelgroep. Accommodaties als de ijsbaan en het outdoorpark lenen zich uitstekend voor sportieve en tot in de puntjes verzorgde bedrijfsuitjes. Om met name het activiteitenaanbod aansprekend en actueel te houden, werkt Alkmaar Sport N.V. nauw samen met de Stichting Sportbureau.

Accommodaties

Naast een flink aantal sportvelden, sporthallen, gymzalen en tennispark de Hout, beschikt de gemeente Alkmaar over de volgende sportaccommodaties:
IJsbaan de Meent, met onder meer een halfoverdekte 400 meterbaan, een aparte ijshal en een sporthal; Zwembad de Hoornse Vaart, een waterwereld met onder meer een overdekt 50 meter bad en een indrukwekkende waterspeeltuin voor de kleintjes; Zwembad De Hout, met een 25 meterbad en instructiebassin.

Laatste wijziging: 31 januari 2017