Bewijs van in leven zijn/Attestatie de Vita

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Burgerzaken > Bewijs van in leven zijn/Attestatie de Vita

Bewijs van in leven zijn/Attestatie de Vita

De verklaring van in leven zijn of attestatie de vita is een document waarin staat vermeld dat een bepaalde persoon leeft. Een bewijs van in leven zijn is bedoeld voor gebruik door Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties heeft u een attestatie de vita nodig.

Een bewijs van in leven zijn toont aan dat u in leven bent op het moment dat het bewijs wordt afgegeven. Een bewijs van in leven zijn is bedoeld voor gebruik door Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties is een attestatie de vita nodig.

Verschil tussen de bewijzen

Bewijs van in leven zijn

Een bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). Dit bewijs heeft u nodig voor een uitkering van een levensverzekering of lijfrente in Nederland.

Attestatie de vita

Dit bewijs is voor pensioengerechtigden. Met een attestatie de vita kunt u pensioen vanuit het buitenland krijgen. Het is een internationaal uittreksel.

Heeft u een aanvulling op uw pensioen in Nederland in de vorm van bijvoorbeeld een lijfrentepolis die u zelf afsloot? Vraag dan een bewijs van in leven zijn aan.

Aanvragen

Bewijs van in leven zijn

Dit kan op twee manieren:

Attestatie de vita

Dit kan op 2 manieren:

* Voordeel afspraak maken via DigiD

Wilt u uw afspraak afzeggen of wijzigen, dan kunt u dit doen via uw persoonlijke pagina op MijnAlkmaar.

** Nadeel afspraak maken zonder DigiD

Wanneer u een afspraak maakt zonder in te loggen met uw DigiD, dan wordt de afspraak wel geregistreerd, maar is deze niet zichtbaar in het afsprakenoverzicht op MijnAlkmaar. Wilt u uw afspraak afzeggen of wijzigen, bel 14 072.

Kosten

Een bewijs van in leven zijn kost € 8,90
Een attestatie de vita (internationaal uittreksel) kost € 13,40

 

logo DigiD Uw eigen inlogcode voor de hele overheid