Blindentuin Egmonderhout

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Afval en Milieu > Blindentuin Egmonderhout

Blindentuin Egmonderhout

Een groep vrijwilligers van het Natuur Instituut was een jaar bezig met het opknappen van de Blindentuin in de Egmonderhout. Er is achterstallig onderhoud weggewerkt, de beplanting hersteld en de infopanelen met brailleborden opnieuw aangebracht.

Rondleidingen

Bovendien volgde een groep van tien vrijwilligers een ecologische flora-cursus, zodat voor kleine groepjes of individuele bezoekers korte rondleidingen gegeven kunnen worden. Natuurgidsen en vrijwilligers van het Natuur Instituut zijn aanwezig op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. De Blindentuin is telefonisch te bereiken via (072) 520 18 85. Buiten deze ochtenden kan een afspraak gemaakt worden voor een rondleiding, bijvoorbeeld op zaterdag of zondagmiddag.

Ook zelfstandig beleven

De tuin is uiteraard ook zelfstandig te beleven. Daar is hij ook voor bedoeld. De tikbalken zijn rondom hersteld, alle braillebordjes worden regelmatig schoongemaakt en de plantvakken bevatten allemaal weer de juiste planten. Er valt op veilige wijze weer te voelen, ruiken en zelfs te proeven. 

Bron: Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden, afdeling Noord-Holland Noord

Contactgegevens

Blindentuin Egmonderhout
Terborchlaan 201
1816 LC Alkmaar
Tel.: (072) 520 18 85

Laatste wijziging: 10 juli 2015