Blog Christian Braak 2016 week 13

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Christian Braak 2016 week 13

Blog Christian Braak 2016 week 13

'Tiny House – minder huis, meer leven!'

Afgelopen week stond vooral in het teken van het organiseren van een bijeenkomst over Tiny Houses. Onlangs organiseerde mijn GroenLinks-collega’s in Hoorn en Bergen een bijeenkomst over Tiny Houses. Wat een geweldig inspirerend verhaal! Een verhaal dat ook in Alkmaar verteld moet worden!  Zo gezegd, zo gedaan.

De bijeenkomst over Tiny Houses hebben we als GroenLinks gepland op 8 april. Best snel dus. Dat betekent dat ik deze week druk bezig ben geweest met een locatie zoeken, persberichten schrijven en versturen en natuurlijk de communicatie via de social media. Allemaal de moeite waard, want de aanmeldingen stromen binnen. Ik ben duidelijk niet de enige die het idee van Tiny Houses interessant en aantrekkelijk vindt!

Wat mij aanspreekt? De eigenaren zijn door het geringe woonoppervlak min of meer gedwongen na te denken over leven met minder spullen. De huizen zijn klein, hebben een laag energieverbruik en de meeste huisjes zijn voorzien van zonnepanelen en andere duurzame energie-oplossingen.

Naast het organiseren van deze bijeenkomst ben ik verder natuurlijk bezig geweest met de gebruikelijke activiteiten als raadslid en fractievoorzitter. Dan heb ik ook nog mijn werk in Amsterdam en de zorg voor mijn 4 maanden oude dochter. Het houdt me van de straat!

 

Laatste wijziging: 04 april 2016