Blog D66 2017 04 03

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog D66 2017 04 03

Blog D66 2017 04 03

Spannende tijd

De gemeenteraad gaat het laatste jaar in voordat er weer nieuwe verkiezingen zijn. Voor D66 een spannende tijd. Wat zal er immers landelijk worden afgesproken als er een nieuw kabinet komt en wat gaan wij lokaal nog realiseren voordat het maart 2018 is.

Een speerpunt van D66 in de Alkmaarse coalitie is de realisatie van snel internet in heel de gemeente. Zowel in de stad als de gebieden daarbuiten. Juist dat laatste is heel belangrijk want bedrijven zijn afhankelijk van goede verbindingen en dat loopt nu niet goed. Ook voor studenten en inwoners willen wij dit knelpunt wegnemen. D66-Alkmaar denkt dat nog in 2017 een schop de grond in gaat. Wij zijn overtuigd dat het kan.

Verder zijn recent door ons vragen gesteld in verband met de vliegtuiglawaai hinder. Wij constateren dat Alkmaar steeds meer wordt gebruikt als aanvliegroute voor Schiphol. Schiphol, economisch ook belangrijk voor Alkmaarders, maar lawaaihinder moet wel binnen de perken blijven. Daarover wil D66 duidelijke afspraken maken. Dat kan door geluidsmeting. Desnoods door de gemeente zelf.

Feest: afgelopen vrijdag: Filmhuis Alkmaar 1 jaar op Overstad en dat is gevierd. Wij waren erbij en feliciteren hen met de goede start. Winst voor Alkmaar en omgeving.

 https://alkmaar.d66.nl/

Laatste wijziging: 06 april 2017