Blog D66 2017 11 08

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog D66 2017 11 08

Blog D66 2017 11 08

Afgelopen week stond landelijk in het teken van de regeringsverklaring van de nieuwe regeringsploeg in Den Haag. D66 is onderdeel van deze ploeg, dus ook in Alkmaar waren we natuurlijk heel nieuwsgierig naar de plannen van het nieuwe kabinet. Juist ook de plannen die gevolg hebben voor onze gemeente. Het volgende konden we optekenen:

De grootste onderwijsinvestering sinds jaren wordt gedaan, het is het groenste akkoord ooit, er komen 200.000 banen bij in de zorg en er komt extra geld voor jeugdzorg en jogg. Dat laatste is jongeren op gezond gewicht. Een onderwerp waar D66-Alkmaar zich al eerder in de raad sterk voor heeft gemaakt.

Verder was begrotingsbehandeling deze week voor onze fractie in Alkmaar van belang. Je overlegt dan, in ons geval op de maandagavond en via de mail, over verschillende onderwerpen in Alkmaar en hoeveel geld dat mag kosten. Kern is: waar leg je de prioriteiten. Voor D66 zijn dan onderwijs, wonen, duurzaamheid, passende zorg en cultuur de steekwoorden.

Zaterdag 4 november: om zes uur meegelopen met de fakkeltocht voor de verdraagzaamheid. Een goed initiatief waarin inwoners van Alkmaar, los van politieke stromingen, hiervoor opkomen. In een bonte stoet met kleurige fakkels liepen we door regenachtig Alkmaar voor een goede zaak.

 

Laatste wijziging: 09 november 2017