Blog GroenLinks 2017 06 12

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog GroenLinks 2017 06 12

Blog GroenLinks 2017 06 12

Wikken en wegen over het ziekenhuis

Het tegen elkaar afwegen van belangen, dat is misschien wel de belangrijkste taak die we als gemeenteraad hebben. Kiezen we bijvoorbeeld voor meer parkeerplaatsen of juist voor meer ruimte voor de fiets? Kiezen we voor de belangen van de boeren of voor die van de weidevogels?

Voor GroenLinks zijn de keuzes die we maken vaak erg helder. Bij ons staan groen en sociaal met stip op nummer 1. Maar deze keuzes zijn voor iedereen niet altijd even logisch. Het grootste onderwerp van dit moment is de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Om het ziekenhuis te kunnen bouwen moeten er stukken van De Hout gekapt worden. Ten minste dat vindt het ziekenhuis en het college. Als enige partij hebben wij tegen deze plannen van het ziekenhuis gestemd.

Het nieuwe ziekenhuis wordt uiteindelijk een stuk kleiner dan het huidige. Daarnaast wordt ook nog eens erg veel ruimte gereserveerd voor het parkeren van auto’s. Dat moet anders kunnen. Het wordt misschien wat duurder, maar het behoud van De Hout is ons zeker wat waard! Daarom gaat het er bij ons niet in dat er een flink gedeelte van het oudste stadspark van Nederland moet verdwijnen.

https://alkmaar.groenlinks.nl/

Laatste wijziging: 07 juli 2017