Blog GroenLinks 2017 11 01

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog GroenLinks 2017 11 01

Blog GroenLinks 2017 11 01

Alkmaar; socialer, groener en duurzamer

Op 1 januari 2015 startte de huidige gemeenteraad, met aan het roer een coalitie van VVD, CDA, OPA en D66. In hun coalitieakkoord stonden veel goede dingen, maar er miste ook veel. Met vier raadsleden heeft GroenLinks de afgelopen drie jaar constructief oppositie gevoerd. Plannen die wij goed vonden konden op onze steun rekenen, plannen die niet zo goed waren probeerden we bij te sturen en soms brachten we zelf plannen in.

We hebben ons vooral hard gemaakt voor duurzaamheid, milieu en sociale thema’s zoals zorg. We hebben ons bijvoorbeeld ingezet voor schonere lucht in en om de binnenstad, en voor het voorkomen van het kappen van bomen in De Hout. Door opbouwend oppositie te voeren, hebben we ook daadwerkelijk successen kunnen vieren. Zo is ons voorstel aangenomen om jaarlijks €86.000 te investeren in verduurzaming van de stad. Ook ons voorstel om jaarlijks €30.000 te gebruiken om van Alkmaar een fijnere stad te maken voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuele en transgenders, kreeg een meerderheid.

Ondanks onze successen hebben we nog veel werk te verzetten. Want wat ons betreft mag en kan Alkmaar nog een stuk socialer, groener en duurzamer! En daar gaan we de komende tijd weer hard aan werken!

Laatste wijziging: 09 november 2017