Blog Hester Veenhuijsen week 48 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Hester Veenhuijsen week 48 2016

Blog Hester Veenhuijsen week 48 2016

Jongeren: goed bezig!

Nou ben ik best een blij ei, maar deze week was speciaal omdat ik jurylid was bij het Alkmaarse Scholierendebat. Vier Alkmaarse scholen streden om de eer en om de trofee. Heel andere koek als een fractieoverleg of commissievergadering. Geen lange verhandelingen maar puntige bijdrages van scherpe scholieren.

Met elkaar in debat over onderwerpen als kiesrecht vanaf 16 jaar, etnisch profileren en vrije drugs. In een van de rondes werd gevraagd supersnel te schakelen: de ene minuut voor een stelling betogen, vervolgens schakelen naar het tegenovergestelde. Dat vraagt nogal wat lenigheid van het brein.  Dat lukte goed; het leken echte politici.

Na de eerste ronde leek de race gelopen. Maar na ronde twee en drie veranderde het beeld. Wat een originele argumenten kwamen er naar voren! Ik was heel trots op al die gepassioneerde jongeren. De uiteindelijke winnaar, het Dalton, deed het overall het best. Iedereen deed actief mee en we zagen goede samenwerking tussen de deelnemers onderling. Dus hoewel het een nek-aan-nek race was, sprongen zij er uit!

Dat scholieren heel actief zijn bleek ook eind van de week. PCC-leerlingen en politici in een interessant gesprek over veiligheid. Gaaf dat er zoveel boeiende onderwerpen besproken worden op school. Hoewel er een stevige wind stond ging ik lichtvoetig naar huis. Jongeren: goed bezig!

Laatste wijziging: 28 november 2016