Blog John vd Rhee week 42 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog John vd Rhee week 42 2016

Blog John vd Rhee week 42 2016

Elke week schrijft een raadslid hier over de afgelopen week.

Wat heerlijk om als geboren en getogen Alkmaarder, trouw lid van de “8 october vereeniging” bovendien, te mogen schrijven over de week die begon met het 8 oktober weekend?! Wat een feest!

Het was een zonovergoten en perfect georganiseerde 8 oktober viering. Ook door de inzet van de gemeente, maar natuurlijk vooral door de vele enthousiaste en fantastische vrijwilligers. Dat mijn drie dochters daar, als jeugdleden van het Trompetterkorps Alkmaar en musicalvereniging Oberon hun eigen kleine steentje aan bijdroegen in de optochten, maakt mij bovendien ook nog eens een supertrotse papa. Met heel veel dank dus een diepe buiging voor alle vrijwilligers!

Maandagavond echter weer terug naar de realiteit. In het tweede deel van de raadsvergadering hebben wij als VVD enthousiast ingestemd met het nieuwe evenementenbeleid, want Alkmaar mag van ons bruisen. Natuurlijk hebben Alkmaarders daar zelf ook een stem in.

Waar Alkmaarders echter vreemd genoeg deze week géén stem in hadden, is hoe fracties zichzelf kunnen noemen. Ik legde aan mijn dochters uit dat gekozen raadsleden die namen zelf mogen bedenken, van “Hadjememaar” tot “de Tegenpartij”. Eén puberdochter reageerde spontaan, in onvervalst West-Fries; “Ja, dènk…?” Was ik alwéér een supertrotse papa.

Laatste wijziging: 17 november 2016