Blog Joop Klukhuhn week 35 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Joop Klukhuhn week 35 2016

Blog Joop Klukhuhn week 35 2016

De vakantie is achter de rug; als commissievoorzitter Ruimte betekent dat direct aan het werk. Dat de ambtelijke organisatie tijdens het reces heeft doorgewerkt blijkt uit het grote aantal vergaderstukken voor raad en commissie.

Thuis zijn in De Rijp betekent contact hebben met buurtbewoners: gesprekken met het museum over werving van vrijwilligers en het beleid dat het museumbestuur de komende jaren voor ogen staat.

Woensdag oppasdag voor de kleinkinderen. Wel het artikel ‘Verdere decentralisatie is onontkoombaar’ uit Binnenlands Bestuur van Peter van Lieshout bestudeerd. Goed je te realiseren welke richting het sociale domein komend decennia op kan gaan.

Donderdag met wethouder Nagengast en medefractiegenoot Zeijlemaker een CDA-delegatie uit de gemeente Wijdemeren ontvangen. Wijdemeren onderzoekt hoe het de bestuurskracht op peil kan houden. Een fusie tussen Wijdemeren en buurgemeenten behoort tot de mogelijkheden. Onze CDA-collega’s zijn nieuwsgiering hoe het fusieproces tussen Graft-De Rijp, Schermer en Alkmaar verlopen is.

Vrijdagmiddag de Jan Jansz. Weltevree Memorial Day bijgewoond, in aanwezigheid van de Koreaanse ambassadeur en onze burgemeester. Weltevree kwam als matroos op een VOC-schip terecht in Korea, waar hij zich opwerkte tot een belangrijke regeringsfunctionaris aan het Koreaanse hof.  Zo is er een band ontstaan tussen Korea en De Rijp.

Vrijdagavond een informeel samenzijn met raadsleden, fractie-assistenten en het college. Het definitieve einde van het zomerreces.

Laatste wijziging: 12 september 2016