Blog Leefbaar Alkmaar 2017 10 18

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Leefbaar Alkmaar 2017 10 18

Blog Leefbaar Alkmaar 2017 10 18

Gemengde gevoelens

Leefbaar Alkmaar kijkt met gemengde gevoelens terug op de bijna afgelopen raadsperiode. Aan de ene kant zijn de grootste financiƫle problemen weggewerkt, hoewel Leefbaar Alkmaar vraagtekens plaatst bij de wijze waarop dat is gebeurd. Ook de ontwikkeling van Overstad is eindelijk van de grond gekomen.

Toch is Leefbaar Alkmaar nog niet tevreden. Door het college wordt te veel informatie achtergehouden. Op stukken die naar de raad gaan wordt nogal eens geheimhouding opgelegd. In het kader van transparantie is dat een slechte zaak.

Door het college van OPA, VVD, CDA en D66 is geld uitgegeven aan onnodige projecten en overbodige onderzoeken. Voorbeelden zijn het duurste fietspad van Nederland langs de Zeswielen, het opnieuw invoeren van tweerichtingsverkeer op de Kanaalkade en de reeks onderzoeken naar het invoeren van tweerichtingsverkeer op de Bierkade.

De vrije sluitingstijden voor de horeca zorgen voor veel overlast voor de bewoners van de binnenstad. Pogingen van Leefbaar Alkmaar om de oude sluitingstijden weer in te voeren zijn tot nu toe helaas gestrand.

Leefbaar Alkmaar heeft zich ook verzet tegen een bouwplan in het Emmakwartier, waardoor de laatste groenstrook in die wijk verloren gaat.

Ook na de komende verkiezingen zal Leefbaar Alkmaar zich inzetten voor een leefbare, schone, veilige, groene en sociale gemeente.

Laatste wijziging: 09 november 2017