Blog Leo van Etten week 22 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Leo van Etten week 22 2016

Blog Leo van Etten week 22 2016

De grachtenparade, Alkmaar Pride.

Zaterdagochtend stond ik om 10 uur op de steiger van Evert-Jan (Tanne) Smit in Graft. Zijn fraai opgeknapte tuindersvlet lag te pronken in de stralende zon. Het beloofde een schitterende dag te worden. Via de Eilandspolder, de sluis in West-Graftdijk en het Noordhollands Kanaal kwam na twee uur varen de Accijnstoren in zicht.

Zoon Leon stond al klaar op de Bierkade met de geluidsinstallatie, die voor optimale feestvreugde ging zorgen, terwijl de boot door de enthousiaste PvdA-fractie roze-rood werd opgetuigd. De kade lag er prachtig bij. De deelnemers zorgden voor een gezellige drukte van jewelste. Nu maar hopen dat die niet opnieuw een overvolle verkeersader gaat worden.

Goed om te zien dat veel politieke partijen vertegenwoordigd waren. De VVD in een royale boot met een ingehuurde slagwerkgroep, GroenLinks met een vrolijk versierde feestboot, OPA met een aparte badkuipboot. Ik zag ook de Seniorenpartij Alkmaar en de SP meevaren. Allemaal solidair met de boodschap: nooit accepteren dat lesbiennes, homo's, transgenders en bi-seksuelen worden gediscrimineerd!

Ondertussen genoten duizenden toeschouwers langs de grachten van het bonte schouwspel. Met als apotheose de totale verbroedering bij de Platte Stenenbrug en het Waagplein. Alkmaar op zijn best! Om half 8 meerde ik af in Graft.

Volgend jaar zeker weer!

Laatste wijziging: 09 juni 2016