Blog Paul Verbruggen week 49 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Paul Verbruggen week 49 2016

Blog Paul Verbruggen week 49 2016

Mijn week begon met het presidium. Hierin spraken we over een integriteit-statuut voor raadsleden: hoe ga je met elkaar om en wat doe je als je vermoedt dat iets niet integer is. Het is goed om duidelijk te zijn over wat we hieronder verstaan.

De raadsvergadering op donderdag startte voor mij teleurstellend. Ons initiatiefvoorstel om niet meer uit te gaan van minderheden, maar van de kracht van diversiteit is verworpen. Ik kan niet geloven dat partijen tegen de kracht van diversiteit kunnen zijn.

Bij het groen beleidsplan is door ons nadrukkelijk gewezen op de weidevogelstand en -diversiteit in de buitengebieden die wordt bedreigd door de toegenomen vossenstand.

De harmonisatie hondenbelasting is achterhaald. Er wordt gewerkt aan landelijke afschaffing. Dan moet je deze nu niet aanpassen, maar juist afschaffen.

We hebben verder een lans gebroken voor het COC dat in zwaar weer verkeerd door een behoorlijke huurverhoging. Helaas heeft de motie het niet gehaald.

Iets verder terugkijkend, was het de afgelopen weken op maandagavond tijdens de fractievergaderingen gezellig druk met bezoeken van inwoners die zich inzetten voor een beter Alkmaar. Of het nu gaat om snel internet in het buitengebied, zorgen over weidevogels of een nieuwe Alkmaarse munt, wij zijn altijd blij met deze betrokkenheid. Tenslotte maken we een mooiere samenleving met elkaar!

Laatste wijziging: 19 december 2016