Blog Peter Soers week 46 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Peter Soers week 46 2016

Blog Peter Soers week 46 2016

Na 23 maanden raadslidmaatschap concludeer ik dat het een zware verantwoordelijkheid is, maar het geeft ook voldoening. OPA is met acht raadsleden ruim vertegenwoordigd in de raad, zodat de commissies verdeeld kunnen worden naar een ieders specialiteit. Maandagavond is onze fractie-vergaderavond en dat vergt de nodige voorbereiding: veel lees en onderzoekwerk; mijn duomaat Yolande en ik nemen samen de stukken door.

Het raadswerk is veelzijdig; beheer ik o.a. de portefeuille OPA-Service: buiten de vergaderingen om ga naar inwoners van Alkmaar als er problemen ontstaan met bestrating, groenbeleid etc. Doorgaans kan ik als raadslid de problemen snel oplossen. De OPA-Service geeft mij veel voldoening, het is zichtbaar en tastbaar tot volle tevredenheid van de inwoners.

OPA vindt het belangrijk te weten wat er leeft onder de inwoners en wat de knelpunten zijn in de samenleving. Onlangs werden we rondgeleid in winkelcentrum de Mare betreffende de maatregelen die zijn genomen voor veiligheid, o.a. een alcoholverbod.

Ook ben ik 5 dagen in de week werkzaam bij Alkmaar Sport als Coördinator/Organisator evenementen zoals de Wandel4daagse, Free Fight Gala, Outsiders Festival, Sport Gala, Hand Some Eight Toernooi. Tevens begeleid ik taak-/werkgestrafte via Reclassering Nederland.

En ik probeer dagelijks een uurtje te sporten bij Sport Staalt Spieren, de oudste sportvereniging van Alkmaar, van oorsprong een worstel en powerliftvereniging.

Laatste wijziging: 17 november 2016