Blog Peter van Diepen week 16 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Peter van Diepen week 16 2016

Blog Peter van Diepen week 16 2016

Lentedrukte

Ik ben aan de beurt voor een stukje (blog). Toevallig in een heel drukke politieke week. Zaterdag 9 april begon die op de eerste heel fraaie dag in het voorjaar. Voor onze fractie een dag om onze plannen voor het voorjaar en de rest van 2016 te bespreken. De week eindigde zaterdag 16 april met een bezoek aan het nationaal congres van D66 in Arnhem.

...Zondagochtend 10 april besteed aan voorbereiding van de week. Heel veel stukken doorgenomen maar zondagmiddag uitgewaaid. Een rit van 250 km op de pas aangeschafte motor. Het was een soort ‘rokjesdag’ voor motorbezitters. Velen op de weg. Super afleiding voor de dagelijkse drukte van in mijn geval werk en politiek.

Naarmate de raadsvergadering nadert neemt de drukte toe. Voorbeeld: een dilemma over Nieuw Overdie. Belangen van ondernemers en bewoners botsen met de bouw van starters woonruimte. Wat verdient voorrang? Dat is nou iets waar je als raadslid knopen moet doorhakken. Je kunt niet iedereen te vriend kan houden.

Woensdag en donderdag wel vijftien keer telefoneren over zaken die de raadsvergadering aangaan. Er moet soms over worden onderhandeld. Raad op 14 april en dan weekend met een heerlijke zondag thuis om de batterij op te laden.

Laatste wijziging: 21 april 2016