Blog PvdA 2017 05 01

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog PvdA 2017 05 01

Blog PvdA 2017 05 01

Maandag 1 mei, Dag van de Arbeid

Voor de PvdA aanleiding om het met gelijkgestemden te hebben over onze kernwaarden:

Bestaanszekerheid
Het gaat goed met Nederland, maar niet met iedereen. In Alkmaar groeien meer dan 2000 kinderen op in armoede. Elke dag ontbijten, een fiets of geld voor de bus en een computer om huiswerk op te maken zijn voor hen niet vanzelfsprekend. Wij voelen voor deze kinderen een zware verantwoordelijkheid. Ook zij verdienen goede kansen voor hun toekomst. In de gemeenteraad blijven wij er op hameren dat gemeentelijke voorzieningen voor deze gezinnen goed bekend en makkelijk aan te vragen zijn.

Goed werk
De werkloosheid daalt, maar hebben mensen dan ook een goede baan? ZZP-ers, flexwerkers en tijdelijke banen met lage salarissen zijn schering en inslag. Goed werk betekent echt loon naar echt werken. De gemeente moet bij de inkoop van producten en diensten, en bij het naar Alkmaar halen van nieuwe bedrijven, werkgevers nadrukkelijk aanspreken op hun verantwoordelijkheid hierin. 

Verheffing
Wij staan voor waarden die voor allen in Nederland gelden. Een open democratie, gelijkheid ongeacht afkomst of seksuele voorkeur, scheiding van kerk en staat en vrijheid van meningsuiting. Om dit als gemeente uit te dragen, dienden we onlangs onder meer een initiatiefvoorstel diversiteitsbeleid in.

Voldoende om voor te vechten en jaarlijks nadrukkelijk bij stil te staan.

 

http://www.pvdaalkmaar.nl/

Laatste wijziging: 15 mei 2017