Blog PvdA 2017 07 10

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog PvdA 2017 07 10

Blog PvdA 2017 07 10

Het land van Leeghwater, de prachtige voortuin van Alkmaar

Het open landschap van ‘het land van Leeghwater’ is aantrekkelijk voor fietsers en wandelaars. We mogen er als gemeente Alkmaar best trots op zijn dat een groot deel hiervan in onze gemeente ligt. Tegelijkertijd is het niet alleen een toeristische attractie, maar ook een gebied dat al eeuwen een onmisbare schakel vormt in de voedselvoorziening voor Nederland. Om meer zicht te krijgen op wat er leeft bij de boeren in de Schermer bezocht de fractie van de PvdA Akkerbouwbedrijf Vaalburg en Kaasboerderij Zeilzicht.

Beide families zijn trots op hun bedrijf en zeer uitnodigend voor mensen die geïnteresseerd zijn. Zowel ondernemers als toeristen bezoeken de bedrijven.

Vaalburg, beter bekend als Boer Ted, teelt knolselderij en pootaardappelen. Het ontwikkelen van de knolwasserij is een gouden greep geweest om dit zeer gezonde product beter in de markt te zetten en dit Alkmaarse bedrijf is inmiddels een wereldspeler op dit gebied.

Zeilzicht is een combinatie van een Kaasmakerij en een modern veehoudersbedrijf. De Kaasmakerij wordt met veel passie bestiert door Corrie en Arie Baltus. De fractie was onder de indruk van de bedrijfsvoering van de veehouderij: modern en innovatief, met melk-en mestrobots en een ruime stal van waaruit de koeien zo naar buiten kunnen lopen.  Een prachtbedrijf!

www.pvdaalkmaar.nl/

 

Laatste wijziging: 20 juli 2017