Blog Ruud Ursem week 47 2016

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Blog Ruud Ursem week 47 2016

Blog Ruud Ursem week 47 2016

De afgelopen week liep niet over van de raadsactiviteiten. Normaal gesproken zijn er altijd wel commissievergaderingen of een raadsvergadering. Deze week niet. Op zich ook wel eens lekker om met iets anders bezig te kunnen zijn.

Bijvoorbeeld met Kaaskop van de Maand. Een initiatief van de OPA waar we al 2,5 jaar mee bezig zijn. Iedere maand “promoveren” we een Alkmaarder of Alkmaarse die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Leuk werk waarbij je iedere maand nieuwe mensen ontmoet die de moeite waard zijn voor Alkmaar.

De week begon met griep. Donderdagavond gelukkig weer hersteld voor een voorlichting voor raadsleden over de toekomstige Omgevingswet. Deze wet moet een groot aantal afzonderlijke wetten en regelingen vervangen. Dit om het onder andere voor bewoners overzichtelijker te maken bij het aanvragen van vergunningen. Iedere gemeente moet een omgevingsvisie opstellen en daar werd dus over gesproken.

Vrijdag en zaterdag werden goed besteed met het oppassen op de kleinkinderen in Oud-Overdie. Het is leuk om één dag in de week een beetje onderdeel te zijn van deze wijk. Een veel besproken en bediscussieerde wijk, maar een waar men elkaar nog gedag zegt op straat.

Zondag nog even naar moeders in Petten en dan begint maandagavond alles als vanouds weer met de fractievergadering.

Laatste wijziging: 28 november 2016