Collectevergunning

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Bouwen en Wonen > Collectevergunning

Collectevergunning

Wilt u een openbare inzameling van geld of goederen houden of een intekenlijst daarvoor aanbieden, of wilt u donateurs werven, vraag dan een collectevergunning aan.

Wilt u een openbare inzameling van geld of goederen houden of een intekenlijst daarvoor aanbieden, of wilt u donateurs werven, vraag dan een collectevergunning aan. Een collectevergunning wordt verleend voor een maximale periode van één week en moet passen binnen het collecterooster van de Stichting Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

Voor de nog beschikbare vrije periodes in dit collecterooster kunt u een collectevergunning aanvragen. Het is niet noodzakelijk om te zijn aangesloten bij het CBF voor het mogen houden van een collecte, inzameling of het mogen werven van donateurs.

Voor inzamelingen in besloten kring (bijvoorbeeld binnen een kerk, vereniging of school) heeft u geen collectevergunning nodig.

U bent verplicht om binnen 14 dagen na afloop van de collecte door middel van een collectestaat uw collecteopbrengst bij de gemeente te verantwoorden. De collectestaat kunt u mailen naar vergunningen@alkmaar.nl.

Aanvragen

Een collectevergunning kunt u hier digitaal aanvragen. Hiervoor heeft u uw DigiD of eHerkenning nodig.

Wachttijd

Binnen acht weken verneemt u de beslissing op uw aanvraag.

Kosten

Voor een collecte of inzamelingsactie betaalt u leges.

Meer informatie

De Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.
Contactformulier met DigiD (particulieren)
Contactformulier met eHerkenning (ondernemers)

DigiD logo Uw eigen inlogcode voor de hele overheid