Daily Mile

Waar bent u naar op zoek?

Daily Mile

 Daily Mile

 Vanaf maart dit jaar lopen leerlingen van basisscholen De Wiekslag en Driemaster één of meerdere keren per week The Daily Mile (15 minuten hardlopen). Daarnaast doen leerlingen van basisschool de DURV! op 3 vestigingen meerdere keren per week mee aan 15 minuten extra buiten beweegactiviteiten (zoals tikkertje, rondje hardlopen, bewegingsdirigentje etc. ). Extra beweegactiviteiten naast de gymlessen en het buitenspelen. Het resultaat: kinderen met extra energie en een betere concentratie. 

Samen met Alkmaar Sport NV, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG Alkmaar) en Gemeente Alkmaar deden de leerkrachten en meer dan 350 leerlingen van de deelnemende basisscholen de afgelopen maanden ervaringen op. De resultaten zijn positief, met hier en daar ook nog aandachtspunten. Het beoogde effect van extra energie en een betere concentratie wordt vrijwel bij iedereen behaald. Dat vraagt echter wel de nodige inspanningen om zowel de motivatie als de uitdaging qua niveauverschillen hoog te houden. 

Hardloopclinic

Om hierop in te spelen is onder meer met professionele ondersteuning een hardloopclinic aangeboden en konden leerlingen gratis deelnemen aan de Alkmaar City Run Kids. Vanuit Decathlon ontvangen alle deelnemende leerlingen als beloning een sportrugtas. 

September vervolgtraject

Door de positieve resultaten heeft Gemeente Alkmaar alle basisscholen uitgenodigd voor een nieuw traject in september om extra bewegen in de buitenlucht te stimuleren. ‘Naast internationale en landelijke successen hebben we dit voorjaar ook in Alkmaar zelf kunnen ervaren wat het positieve effect van extra bewegen op school is bij kinderen. Reden te meer om daar in Alkmaar sterk op in te zetten,’ aldus wethouder Sport, Pieter Dijkman(VVD).

Laatste wijziging: 18 juni 2017