EK Wielrennen 2019 Alkmaar

Er is een fout opgetreden!

EK Wielrennen 2019 Alkmaar

7 - 11 augustus

 
Het kan u haast niet zijn ontgaan, van 7 t/m 11 augustus zal het Europees Kampioenschap Wielrennen in Alkmaar plaatsvinden. Het evenement geeft rond woensdag 7 augustus tot en met zondag 11 augustus een gezellige drukte, wat ook enige overlast met zich meebrengen. De gemeente werkt samen met alle partijen, zoals de politie, hulp- en nooddiensten en de organisator van het evenement, om de overlast beperkt te houden. De bereikbaarheid en veiligheid zijn dan ook belangrijke uitgangspunten voor dit evenement. De officiële website van het evenement vindt u hier: www.alkmaar-cycling.com  

Praktische informatie voor bewoners en bezoekers

1. Verstuurde bewoners- en ondernemersbrief

Bekijk hier de informerende bewoners- en ondernemersbrief die door de gemeente is gestuurd aan alle bewoners en ondernemers die aan of rond de parcoursen wonen: informatiebrief EK Wielrennen

De meest actuele informatiebrieven en bijlagen met tijden van afsluitingen en op- en afbouw vindt u op de officiële website van het evenement: www.alkmaar-cycling.com

2. Bereikbaarheid

Buiten de wedstrijden om zijn alle gebieden gewoon bereikbaar en kunt u bij uw huis of bedrijf komen. Tijdens de wedstrijd-onderdelen is het parcours afgesloten voor al het doorgaand verkeer. Let op: reken hierbij een opbouwperiode van 2,5 uur en een afbouwperiode van 1 uur per wedstrijdonderdeel.

Wilt u dus weten wanneer u wel en niet uw woning, parkeergarage of bedrijf kunt bereiken met de auto, bekijk dan eerst waar de parcoursen lopen op de kaart en dan wanneer er op dat parcours gereden wordt:

Wij raden aan om, als u de auto nodig heeft tijdens wedstrijdonderdelen, buiten het parcours te parkeren en hier via de speciaal ingerichte oversteekplaatsen naartoe te lopen. 

Fiets- en wandelverkeer kan bij de oversteekplaatsen gewoon aan de andere kant van het parcours komen, ook tijdens een wedstrijd. Fietsen zelf is in het centrum tijdens de wedstrijden niet toegestaan. 

De meest actuele informatie over bereikbaarheid, informatiebrieven en bijlagen met tijden van afsluitingen en op- en afbouw vindt u op de officiële website van het evenement: www.alkmaar-cycling.com. 

3. Veel gestelde vragen voor bewoners, ondernemers en bezoekers

Op de officiële website van het EK Wielrennen zijn veelgestelde vragen speciaal voor bewoners, ondernemers en bezoekers te vinden:

Heeft u nog vragen over bereikbaarheid?

Belt u ons dan op nummer 14072. Wij zijn ook op zaterdag (9-16 uur) en zondag (11-16 uur) bereikbaar.

Laatste wijziging: 10 augustus 2019