Voor het exploiteren van een horecabedrijf of terras is een exploitatievergunning nodig.
Voorwaarden
- U moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
- Leidinggevende moet minimaal 21 jaar zijn.
Nodig om aan te vragen
Aanvragen
Bel 14 072 voor het opvragen van het aanvraagformulier bij een medewerker van vergunningen en subsidieverlening.
Wachttijd
Na het indienen van een complete aanvraag hoort u binnen acht weken of u de vergunning krijgt.
Kosten
Voor de exploitatievergunning worden leges geheven.
Horecabedrijf
Dit is een besloten ruimte waarin bedrijfsmatig dranken worden geschonken of spijzen voor directe consumptie worden bereid of verstrekt. Bijvoorbeeld: café, cafetaria, snackbar, restaurant. Hiervoor is een exploitatievergunning nodig. In de vergunning worden onder meer de openings- en sluitingstijden opgenomen en beschreven wat de bedrijfsvoering is. De vergunning is:
- niet overdraagbaar;
- onbeperkt geldig, maar vervalt bij wijziging van de bedrijfsvoering of het bedrijf zelf.
Geldende wet- en regelgeving