Exploitatie- en terrasvergunning

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Bouwen en Wonen > Exploitatie- en terrasvergunning

Exploitatie- en terrasvergunning

Informatie over exploitatievergunning

Voor het exploiteren van een horecabedrijf of terras is een exploitatievergunning nodig.

Voorwaarden

  • U moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.
  • Leidinggevende moet minimaal 21 jaar zijn.

Nodig om aan te vragen

Aanvragen

Vraag het benodigde aanvraagformulier op bij de Unit vergunningen en subsidieverlening via het contactformulier. Als u nog vragen heeft kunt u die ook via het contactformulier stellen.
Contactformulier met DigiD (particulieren)
Contactformulier met eHerkenning (ondernemers)

Wachttijd

Na het indienen van een complete aanvraag hoort u binnen acht weken of u de vergunning krijgt.

Kosten

Voor de exploitatievergunning worden leges geheven.

Horecabedrijf

Dit is een besloten ruimte waarin bedrijfsmatig dranken worden geschonken of spijzen voor directe consumptie worden bereid of verstrekt. Bijvoorbeeld: café, cafetaria, snackbar, restaurant. Hiervoor is een exploitatievergunning nodig. In de vergunning worden onder meer de openings- en sluitingstijden opgenomen en beschreven wat de bedrijfsvoering is. De vergunning is:

  • niet overdraagbaar;
  • onbeperkt geldig, maar vervalt bij wijziging van de bedrijfsvoering of het bedrijf zelf.

Geldende wet- en regelgeving

Contact

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.
Contactformulier met DigiD (particulieren)
Contactformulier met eHerkenning (ondernemers)