Eerlijk Winkelen Alkmaar

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Alle producten en diensten > Eerlijk Winkelen Alkmaar

Eerlijk Winkelen Alkmaar

EerlijkWinkelen Alkmaar wijst je de weg naar meer dan 60 leuke en hippe winkels die aantoonbaar fairtrade, biologische, tweedehands- en/of streekproducten verkopen. 

Als je gaat shoppen, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? EerlijkWinkelen wijst je de weg.

Wil je ook bijdragen aan een betere wereld en bewust winkelen? Download de EerlijkWinkelen app, kijk op de website www.eerlijkwinkelen.nl en volg onze Facebookpagina  voor het laatste nieuws en acties van onze ondernemers.

Waar te koop?

Tegenwoordig kunt u in bijna elke supermarkt terecht voor fairtrade producten, die te herkennen zijn aan onder andere het Max Havelaar logo. In Alkmaar is een uitgebreid en groeiend aanbod van winkeliers en horecaondernemers die fairtrade, biologische of tweedehands producten verkopen. Deze ondernemers vinden het belangrijk dat de producten die ze verkopen op een eerlijke manier geproduceerd zijn en zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. Een overzicht van deze eerlijke ondernemers staat op de EerlijkWinkelen Alkmaar.

De 4 categoriën van Eerlijk Winkelen

 

Fairtrade

Gemaakt met respect voor de mens, onder goede werkomstandigheden. Boeren en producenten hebben een eerlijke prijs gekregen, zodat ze kunnen rondkomen met hun gezin.

 

Biologisch

Gemaakt met respect voor natuur en milieu, waarbij geen gebruik is gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Voedsel, katoen, hout en verzorgingsproducten.  

 

Tweedehands

Opnieuw gebruiken van reeds bestaande producten levert geen extra belasting op voor mens en milieu. En minder producten komen op de afvalberg terecht.

 

Overig 

In Alkmaar zijn er plekken waar op een andere manier wordt bijgedragen aan een betere wereld.

Routekaart

Samen met de Eerlijk Winkelen ondernemers Alkmaar is er een EerlijkWinkelen routekaart gemaakt. De papieren route ter grootte van een pasje, vergroot de reikwijdte van de EerlijkWinkelen route aanzienlijk en is verkrijgbaar bij de deelnemende winkels én bij de VVV.

Download hier de EerlijkWinkelen routekaart van Alkmaar (2018).

Handige Links