Fairtrade en Eerlijk Winkelen Alkmaar

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Alle producten en diensten > Fairtrade en Eerlijk Winkelen Alkmaar

Fairtrade en Eerlijk Winkelen Alkmaar

Fairtrade 4 blokken april 2016

Fairtrade betekent eerlijke handel met boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Zij ontvangen een eerlijke prijs voor hun producten en hebben betere werk- en levensomstandigheden. Ook draagt Fairtrade bij aan een gezonder milieu.

Alkmaar blijft Fairtrade Gemeente!

Facebook Eerlijk Winkelen

Volg ook onze Facebookpagina Eerlijk Winkelen Alkmaar voor het laatste nieuws en acties van onze ondernemers.

Fiets mee!

Lekker fietsen langs duurzame Hotspots! Diverse routes gaan door Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard langs diverse duurzame initiatieven en activiteiten.

Waar te koop?

Tegenwoordig kunt u in bijna elke supermarkt terecht voor fairtrade producten, die te herkennen zijn aan onder andere het Max Havelaar logo. In Alkmaar is een uitgebreid en groeiend aanbod van winkeliers en horecaondernemers die fairtrade, biologische of tweedehands producten verkopen. Deze ondernemers vinden het belangrijk dat de producten die ze verkopen op een eerlijke manier geproduceerd zijn en zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. Een overzicht van deze eerlijke ondernemers staat op de Eerlijk Winkelen Alkmaar.

Handige links


Milieu Centraal heeft de duurzaamheidskeurmerken voor voedsel geïnventariseerd en beoordeeld. Hieruit is een lijst gekomen van keurmerken die het beste scoren op duurzaamheid, transparantie en betrouwbaarheid.

Eerlijk Winkelen Alkmaar

Samen met de Eerlijk Winkelen ondernemers Alkmaar is er een Eerlijk winkelen routekaart gemaakt. De papieren route ter grootte van een pasje, vergroot de reikwijdte van de Eerlijk winkelen route aanzienlijk en is verkrijgbaar bij de deelnemende winkels én bij de VVV.

Download hier de Eerlijk Winkelen routekaart van Alkmaar (2018).

Keurmerk

Als inwonerbedrijf, winkel, horeca-onderneming en maatschappelijke organisatie kunt u een bijdrage leveren aan eerlijke handel door te kiezen voor producten met een fairtrade keurmerk.

Lees er meer over op de fairtrade gemeenten site.