Gemeente Alkmaar zoekt een Financieel Beleidsadviseur

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Gemeente Alkmaar zoekt een Financieel Beleidsadviseur

Gemeente Alkmaar zoekt een Financieel Beleidsadviseur

Wat betekent werken bij de gemeente Alkmaar

Alkmaar is een dynamische stad in een grote regio. Wij willen het beste voor onze inwoners. Dit staat centraal in alles wat wij doen. Dat doen wij niet alleen, maar samen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De samenleving verandert voortdurend en het is onze uitdaging om de aansluiting te houden en te versterken.

Wij zijn een organisatie waar een volwaardige plek is voor iedereen en waar het voor iedereen goed werken is. Een inclusieve organisatie waar ruimte is voor verschil en met een diversiteit aan medewerkers, waardoor we beter in staat zijn de uitdagingen waar de stad en de regio voor staan op een effectieve manier aan te pakken.

Wat ga je doen

  • Je adviseert en ondersteunt gevraagd en ongevraagd de directie en het management op het gebied van strategisch financieel beleid;
  • Je stelt analyses op en geeft betrouwbare, beslissingsondersteunende informatie ten behoeve van de lijn. Je denkt oplossingsgericht mee en ondersteunt bij de realisatie van financiële doelstellingen van het primair proces;
  • Je vertaalt nieuwe ontwikkelingen/doelstellingen op de beleidsterreinen van de dienst naar de financiële gevolgen;
  • Je monitort de ontwikkeling van programma’s en effecten van acties die in het kader van programma’s worden uitgevoerd en adviseert hierover. Dit gaat niet alleen om de reguliere stuurinformatie, maar ook om kengetallen en maatwerk;
  • Je bent accounthouder van één of meerdere afdelingen en bent als zodanig goed thuis in de business van die afdelingen;
  • Je ondersteunt de besluitvorming in de lijn door de uitwerking van scenario’s/businesscases;
  • Een belangrijk aandachtsgebied waar jij je mee bezig gaat houden is de bedrijfsvoering van de gemeente Alkmaar;
  • Je draagt bij aan de kwaliteit en totstandkoming van de planning en control producties (zoals begroting, jaarrekening en bestuursrapportages).

Jouw profiel

Onze kernwaarden Duidelijk, Oplossingsgericht, Betrokken en Betrouwbaar staan voorop. Je werkt resultaatgericht samen en je bent je bewust van je eigen verantwoordelijkheid. Je spreekt aan de voorkant je resultaten af.
Jij bent analytisch sterk en kunt goed samenwerken met andere teams binnen de Unit Financiën en in het netwerk.

Wat bieden wij

Uitdagende werkzaamheden voor 32 – 36 uur per week. Naast een goed salaris beschik je over een individueel keuzebudget. Je krijgt een device en mobiel en je werkt in een flexibele werkomgeving in ons fonkelnieuwe stadskantoor. Thuiswerken is ook mogelijk. Daarnaast besteden we veel aandacht aan (persoonlijke) ontwikkeling bij onze Alkmaar Academie.

Nieuwsgierig geworden

Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Robert-Jan Groeneveld, telefoon 06 – 11 28 60 41. Je kunt reageren tot 15 april 2019 en mailen naar matchpoint@alkmaar.nl.

Laatste wijziging: 02 april 2019