Groen in stad en land

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Afval en Milieu > Groen in stad en land

Groen in stad en land

Groen Oudorp

Gemeente Alkmaar hecht veel waarde aan hoogwaardig groen in de stad. Zonder groen geen leven. Het geeft rust en ruimte in een drukke stedelijke omgeving.

Subsidie


Meedoen in het groen

Steeds vaker zijn bewoners actief bij de inrichting en het beheer van het groen in hun buurt en verschijnen er bijzondere groene plekken in stad en dorp. Er kan veel en de gemeente ondersteunt dit graag.

In de folder Meedoen in het groen (pdf 348 kB), leest u meer over hoe u zelf kunt bijdragen aan groen in uw buurt.


Ideeën opdoen

In het boekje Groene Buurtinitiatieven Alkmaar kunt u kennismaken met 20 inspirerende groene initiatieven en de enthousiaste initiatiefnemers daarvan. Laat u inspireren, samen maken we Alkmaar nog groener. Daarnaast laten ook op www.participatiekaart.nl/alkmaar diverse actieve mensen en groepen hun groeninitiatief zien.
Heeft u nieuwe ideeën? Bespreek het met een gebiedsconsulent (kies hier voor uw eigen gebied).

Groenbeleid

Handige links

Evenement: Groene Helden Festival Alkmaar, zaterdag 25 mei 2019

De gemeente organiseert het Groene Helden Festival Alkmaar, midden in onze binnenstad op het Canadaplein. Lees meer over het Groene Helden Festival Alkmaar.

Groene schoolpleinen

Een groen schoolplein geeft kinderen elke dag de kans op een natuurbeleving en biedt mogelijkheden voor natuureducatie. Een groen schoolplein brengt creativiteit, rust, ontdekking en beleving samen.

Bel 14 072 en vraag naar mevrouw Stam om de subsidiemogelijkheden te bespreken.