Jongerenhuisvesting

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Bouwen en Wonen > Jongerenhuisvesting

Jongerenhuisvesting

Alkmaar is ook voor jongeren een aantrekkelijke stad. Een woning in Alkmaar kun je op verschillende manieren vinden.

Koopwoningen

Het aanbod aan koopwoningen staat op websites van makelaars of op algemene sites zoals www.funda.nl en www.jaap.nl.

Huurwoningen

Corporaties hebben het meeste aanbod van huurwoningen in het sociale segment. Zij wijzen hun woningen toe aan de woningzoekende met de langste inschrijftijd. Het is daarom belangrijk je zo snel mogelijk in te schrijven, liefst direct vanaf je 18e jaar. Voor het woningaanbod van corporaties en voor het inschrijven als woningzoekende: zie www.svnk.nl (Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland). De inschrijving kost een klein bedrag per jaar en moet je elk jaar verlengen. SVNK stuurt je daartoe op tijd een bericht.

Corporaties hebben soms ook woningen die tijdelijk worden verhuurd tot ze worden gesloopt. Informeer bij de corporaties naar het aanbod en de voorwaarden.
www.woonwaard.nl
www.ymere.nl
www.alckmaer.nl
www.kennemerwonen.nl
www.mooiland.nl
www.wooncompagnie.nl

Het woningaanbod van particuliere verhuurders is meestal in de wat hogere prijsklasse. Zij bieden hun woningen o.a. aan via makelaars of via sites zoals www.huizenzoeker.nl www.kamers.nl/huren/alkmaar of www.huurwoningen.nl

De laatste jaren is er ook woningaanbod van mensen die hun koopwoning nog niet hebben verkocht en deze tijdelijk verhuren op grond van de Leegstandswet. De verhuur loopt dan tot het moment dat de woning is verkocht. Makelaars kunnen toelichten welke eigenaren hun woning op deze manier verhuren en wat de voorwaarden zijn.

Zie ook

Laatste wijziging: 15 november 2016