Koopavond en koopzondag

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bedrijven > Koopavond en koopzondag

Koopavond en koopzondag

Koopavonden

Donderdagavond is het koopavond tot 21.00 uur in het centrum van Alkmaar.

Vrijdagavond is het koopavond in winkelcentrum De Mare en winkelcentrum De Hoef.

Overigens mogen winkels op werkdagen van 06.00 tot 22.00 uur volgens de Winkeltijdenwet geopend zijn. Dit geldt ook voor de markt- en straathandel (ambulante handel).

In gebied voormalig gemeente Graft-De Rijp mag uw winkel geopend zijn van maandag t/m zaterdag tussen 6.00 en 22.00 uur. 

Op zon- en feestdagen (koopzondagen) mogen winkels ten behoeve van het toerisme open zijn tussen 10 en 21:00 uur. Dit geldt voor de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag. Dit geldt niet voor Eerste Kerstdag voor zover deze dag op een zondag valt.

Op Goede Vrijdag en  4 mei geldt een sluitingstijd van 19.00 uur.

In gebied voormalig gemeente Schermer is er alleen in mei, juni en juli van 18:30 tot 20:00 uur koopavond.

Koopzondag

  • Iedere zondag mogen de winkels in de Alkmaarse binnenstad tussen 10:00 en 21.00 uur uur open zijn. Winkeliers hanteren een openstelling van 12.00 - 17.00 uur. Op zondagen geldt er betaald parkeren.

Zeker open?

Het is aan de winkeliers zelf om te kiezen of de winkels open zijn. Ze zijn dat niet verplicht. Wilt u een bepaalde winkel bezoeken? Vraag de winkelier dan voor de zekerheid vooraf of de winkel open is.

Zie ook

Laatste wijziging: 18 januari 2019