Milicia Keijzer

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Alle producten en diensten > Milicia Keijzer

Milicia Keijzer

De 14-jarige Milicia Keijzer is 1 van de vele jonge talentsporters uit Alkmaar. Voetbal is haar passie. Al van kleins af aan heeft ze een bal aan haar voet en dat is goed te zien. Ze speelt inmiddels bij VV Alkmaar (voorheen Telstar) in team O16 en bij de VV Alkmaar Academie. Ze is geselecteerd voor de categorie meisjes KNVB regio West en nog maar 1 ronde verwijderd om landelijk voor de KNVB te gaan spelen. Dit jonge talent is ambitieus en weet wat ze wil. Profvoetballer worden en in het Nederlands elftal spelen, het liefst op een groot toernooi zoals een EK of WK: dat is waar ze van droomt. De weg daarnaartoe heeft ze goed voor ogen en de vele faciliteiten in Alkmaar helpen haar daarbij.  


Milicia Keijzer

 

Topsport Talentschool

Zo zit Milicia op het OSG Willem Blaeu. Een Topsport Talentschool waar talentvolle sporters de gelegenheid krijgen om hun topsport en studie te combineren. Sporters met een NOC*NSF-topsportstatus (LOOT-status) krijgen hier onderwijs aangeboden dat past bij hun sportprogramma. ‘Ik heb een flexibel lesrooster waardoor ik bijvoorbeeld de eerste 2 uur kan trainen en eerder weg mag als ik een wedstrijd heb. LOOT-leerlingen hoeven niet te gymen en als het nodig is krijg je uitstel van huiswerk. Ook is er een aparte studieruimte en begeleiding door een studie- en sportcoördinator. Dat is allemaal heel fijn en daarom is dit voor mij een hele goede school’.   

 

Talentsportontwikkeling in Alkmaar

“Voor de ontwikkeling van talentsporters is een goede (topsport)opleiding en een omgeving met goede faciliteiten enorm belangrijk. Alkmaar biedt dit en investeert hierin”, aldus wethouder sport Pieter Dijkman (VVD). Niet alleen voor voetbalspelers zoals Milicia, maar ook voor talenten in diverse andere sporten. Zo heeft Alkmaar naast een Regionaal Trainingscentrum Meidenvoetbal nog 9 RTC’s waar sporttalenten intensief worden begeleid en gebruik kunnen maken van alle faciliteiten. Maar ook recreatieve sporters kunnen in Alkmaar hun hart ophalen. Want op welk niveau je ook speelt, je moet de mogelijkheid krijgen om je verder te ontwikkelen in je sport.

 

Altijd 100 procent geven

Milicia is altijd met haar sport bezig. ‘Vroeger kon ik niet zo goed hooghouden. Mijn moeder kocht daarom een zachte bal, zodat ik ook binnen kon blijven oefenen. Net zolang totdat het lukte. Blijven presteren en blijven werken aan je doelen, daar draait het om. Mijn volgende doel is bij De Beloften komen, dat is waar ik naartoe werk. Daarna zou ik in het eerste elftal van VV Alkmaar kunnen komen. Om dit te bereiken train ik zo veel als ik kan. Nu 4 keer in de week met mijn club en de KNVB en daarnaast zaalvoetbal ik ook nog. Maar ook naast het sporten moet je er veel voor willen doen. Zo ga ik voor een wedstrijd altijd vroeg naar bed en ga dan bijvoorbeeld niet naar feestjes. Maar ook goed eten en aan je conditie werken. Het hoort er allemaal bij, want als je echt wat wilt bereiken moet je gewoon altijd 100 procent geven’.

 

Een talent met voetbalgenen

‘Voetbal zit echt bij ons in de familie. Mijn moeder heeft altijd hoog gezaalvoetbald en mijn vader was een goede keeper. Met 2 grote broers die ook voetballen werd er bij ons thuis en zelfs op vakantie altijd gevoetbald. Ik voetbalde elke dag op straat en op het veldje achter ons huis. Vooral met jongens, want die voetballen nu eenmaal meer dan meisjes en ze zijn fysiek en technisch meestal sterker. Daar leer je echt heel veel van en zo kon ik mezelf blijven verbeteren. Meidenvoetbal is steeds populairder. Dat is aan de ene kant leuk, maar ik krijg ook steeds meer concurrenten, lacht Milicia. Maar daar ben ik niet bang voor, want ik blijf mezelf verbeteren’.

 

Laatste wijziging: 22 december 2017