OPEN stadHUIS 14 september 2019

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > OPEN stadHUIS 14 september 2019

OPEN stadHUIS 14 september 2019

Tijdens Open Monumenten Dag op zaterdag 14 september stelt het bestuur van Alkmaar het historische stadhuis voor de zevende keer open om inwoners te informeren over de politiek in Alkmaar, kennis te laten maken met politici en de gelegenheid te geven het pand te bezichtigen. Het stadhuis aan de Langestraat is die dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Door de samenvoeging van de twee activiteiten wordt de gebruiksfunctie van het monument benadrukt. Bezoekers kunnen zelf bepalen in welke mate zij geïnformeerd willen worden over het bestuur van Alkmaar dan wel over de historie van het pand. De historische vertrekken zijn individueel te bezichtigen, maar er zijn ook raadsleden aanwezig die rondleidingen verzorgen en meer over zowel het monument als de politiek kunnen vertellen. In het ‘Politiek Café’ kan een kopje koffie gedronken worden; ook daar zijn raadsleden aanwezig die graag met u in gesprek gaan. Tijdens uw rondgang door het stadhuis komt u ook vast een wethouder of de burgemeester tegen; het college is de gehele dag ruim vertegenwoordigd. En natuurlijk is er aan onze jonge inwoners gedacht: door deel te nemen aan de puzzel-speurtocht ontdekken zij wat het werken in het stadhuis zo leuk maakt. En dat wordt ook nog eens beloond met een leuk presentje!

TV debat
Om 14.00 uur is het tijd voor een uurtje debatteren, dat live te volgen is via Alkmaar Centraal. Onder leiding van de bekende nieuwslezer/presentator Robert-Jan Knook worden vertegenwoordigers van de verschillende raadsfracties aan de tand gevoeld over actuele onderwerpen, zoals duurzaamheid en participatie. Ook zal de jongerenraad Young Belegen in gesprek gaan met de raadsleden. Het Ministerie van Alkmaarse Zaken zorgt voor de luchtige noot in het geheel.

Open Monumenten Dag
Open Monumenten dag is een jaarlijks terugkerende activiteit. Op de tweede zaterdag van september gaan de deuren open van vele monumenten. Iedereen kan die dag genieten van de prachtige woningen, raadhuizen, molens, kerken, gemalen en nog veel meer. In en om de monumenten zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.erfgoedalkmaar.nl.

Laatste wijziging: 06 september 2019