RMC - nieuwe opleiding of baan?

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Zorg en Ondersteuning > Jeugd en Onderwijs > RMC - nieuwe opleiding of baan?

RMC - nieuwe opleiding of baan?

<< RMC HOME

 
   

Schoolverlater zonder diploma: Met een diploma kom je verder

Zit jij er over te denken om te stoppen met school? Gaat het je om persoonlijke redenen niet lukken om jouw opleiding af te maken? Heb jij wel betere dingen te doen dan in de schoolbanken zitten? Ben je al een tijd niet meer naar school geweest omdat je thuis andere verplichtingen hebt? Of ben je aan het werk en wil je weer terug naar school? Dan zijn wij er voor jou!

RMC, wat is dat?

Grote kans dat je nog nooit van ons hebt gehoord. De afkorting RMC staat voor Regionale Meld- en Coördinatiefunctie. Wij hebben contact met alle jongeren in de regio Noord-Kennemerland die voortijdig, dus zonder diploma, hun school verlaten. Of dreigen te verlaten. Veel belangrijker dan wie we zijn, is natuurlijk de vraag wat we doen.

Hoe kan RMC meedenken?

Bij het RMC denken we met je mee over een passend vervolg richting school of werk! Hoe jouw toekomst eruit ziet, bepaal je zelf. Iedereen is ergens goed in, dus jij ook. De kunst is alleen om te ontdekken waar jouw talenten liggen. Die talenten krijg je samen met het RMC boven tafel. Een trajectbegeleider van het RMC helpt je verder door:
- scholingsadvies
- studie-/ beroepskeuzetesten
- hulp bij schoolinschrijving en eventueel meegaan naar intakegesprekken
- bemiddeling op het gebied van school
- begeleiding in het vinden van (tijdelijk) werk -er voor te zorgen dat je bij de juiste professional terecht komt
Onze begeleiding is gratis en vrijblijvend, dus pak deze kans met beide handen aan.

Bekijk hier hoe een RMC-traject eruit ziet. 

Plan van aanpak voor jouw toekomst

Nu je weet dat we er zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen, is het tijd om actie te ondernemen. Neem contact met ons op, dan nodigt een trajectbegeleider je uit om langs te komen voor een kennismakingsgesprek. De trajectbegeleider ondersteunt je bij de uitvoering van het plan van aanpak. Hij of zij is jouw stok achter de deur. Benieuwd wie onze trajectbegeleiders zijn? Maak kennis met ons team!

Veelgestelde vragen
Lees meer over bijvoorbeeld leerplicht of een startkwalificatie.

Handige links
Naast de bekende manieren om je startkwalificatie halen; een havo-, vwo- of mbo2 diploma, zijn er meerdere manieren om je doelen te behalen. Neem eens een kijkje op de site van Vavo of verdiep je in het staatsexamen:

- VAVO

- Staatsexamen

Voor al je vragen over (o.a.) het aanvragen en/of stopzetten van je studiefinanciering: DUO.

Je kunt met vragen over inkomen terecht bij het Jongerenloket.