Alkmaar Sport, zwemmen en schaatsen

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Alle producten en diensten > Alkmaar Sport, zwemmen en schaatsen

Alkmaar Sport, zwemmen en schaatsen

Heb je een pas nodig om een sportpaspoort, zwem- of schaatstegoed op te zetten, dan kun je deze aan de kassa van ijsbaan De Meent, zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout halen.

Wat is een sportpaspoort?

Met een sportpaspoort betaalt u een lager tarief voor een bezoek aan zwembad De Hout, zwembad Hoornse Vaart en ijsbaan De Meent. Actuele tarieven vindt u op www.alkmaarsport.nl.

Een sportpaspoort is twaalf maanden geldig vanaf de aanschafdatum. De aanschaf van een sportpaspoort regelt u aan de kassa van de ijsbaan of een van de zwembaden. Ook als u niet in Alkmaar woont gelden dezelfde gunstige voorwaarden voor de aanschaf.

Als u een inkomen hebt lager van 120% van de bijstandsnorm dan kunt u een sportpaspoort tegen een gereduceerd tarief kopen. Om aan te tonen dat u daar recht op hebt, heeft u een speciaal ticket nodig die te vinden is in de gids die u bij de AlkmaarPas 2015 krijgt. Geen AlkmaarPas ontvangen, maar wel een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm? Vraag de AlkmaarPas dan gratis aan. Meer informatie over de gratis pas.

Aanvragen

Heb je een pas nodig om op een sportpaspoort, zwem- of schaatstegoed te zetten, dan kun je deze aan de kassa van IJsbaan de Meent, zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout halen.

Kosten

De pas is gratis. Vraagt u een vervangende pas aan vanwege verlies of diefstal? Dan brengt Alkmaar Sport € 5 in rekening.

Stadspas Alkmaar

De pas is is een toegangspas voor de Alkmaarse zwembaden en de ijsbaan. Op deze pas kan een sportpaspoort, zwem- of schaatstegoed gezet worden.

Stadspas of AlkmaarPas

Gebruikt u momenteel een Stadspas Alkmaar of een AlkmaarPas (2014) voor uw schaats- of zwemtegoed? Dan is het belangrijk om te weten dat u deze passen kunt blijven gebruiken. Wilt u korting met de AlkmaarPas, dan kunt u een AlkmaarPas 2015 kopen. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarpas.nl. Op de AlkmaarPas 2015 kan geen zwem- of schaatstegoed gezet worden.

De pas is persoonsgebonden.

In geval van verlies of diefstal van de pas brengt de gemeente 5 euro in rekening.

Wat is de AlkmaarPas?

Met de AlkmaarPas krijgt u korting bij ruim 250 bedrijven, zoals winkels, horeca en culturele instellingen. De AlkmaarPas een kalenderjaar geldig.

Voor inwoners van de gemeente Alkmaar met een inkomen tot 120% van de geldende bijstandsnorm is de AlkmaarPas gratis. Heeft u een hoger inkomen? Dan is de pas te koop via www.alkmaarmarketingshop.nl of kijk op www.alkmaarpas.nl voor de overige verkooppunten.

Heeft u nog een AlkmaarPas uit 2014 met zwemtegoed, dan kunt u deze blijven gebruiken. Deze is alleen niet geldig voor korting.

Welke pas moet ik nu gebruiken, de Stadspas of de AlkmaarPas?

Gebruikt u momenteel een Stadspas Alkmaar of een AlkmaarPas (2014) voor uw schaats- of zwemtegoed? Dan is het belangrijk om te weten dat u deze passen kunt blijven gebruiken.

Wat moet ik doen als mijn pas kwijt is of als deze gestolen is?

Meld dit bij de aanvraag van een nieuwe pas. Alkmaar Sport registreert verlies of diefstal. Aangifte bij de politie is niet nodig. Wel brengt Alkmaar Sport € 5 in rekening voor het aanmaken van een nieuwe pas. Wanneer u uw pas niet meer kan vinden kunt u uw pas (tijdelijk) laten blokkeren aan het loket van één van de sportaccommodaties.

Kan ik meerdere passen aanvragen?

Nee. De pas is persoonsgebonden. Een pashouder kan maar één geldige Stadspas/AlkmaarPas (2014) hebben.

Kan ik meerdere sportproducten op de pas laten zetten?

Ja, bijvoorbeeld een meerittenkaart voor de ijsbaan en een meerittenkaart voor een van de zwembaden.

Mijn pas werkt niet. Hoe kan dit?

Aan het loket van één van de sportaccommodaties kan een medewerker bekijken waarom uw pas niet werkt. Als blijkt dat uw pas defect is maakt de medewerker een nieuwe pas voor u aan. Dit kost u niets. Als de pas geblokkeerd is, kan een medewerker aan het loket uw blokkering opheffen.

Zie ook

www.alkmaarsport.nl