Stadswerk 072

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Organisatie > Stadswerk 072

Stadswerk 072

Stadswerk 072 is een dynamisch bedrijf binnen de gemeente Alkmaar dat zich dagelijks inzet voor een schone en leefbare stad. 130 medewerkers zorgen samen voor het onderhoud van de parken en het groen in de stad, voor het straatwerk en het straatmeubilair, voor het legen van de prullenbakken en het verwijderen van zwerfafval. Dit alles gebeurt integraal vanuit één auto, zodat niet voor elke klus een nieuwe wagen de straat in rijdt.

Daarnaast zamelt Stadswerk 072 het afval in voor circa 43.000 huishoudens ofwel bijna honderdduizend inwoners in Alkmaar. De commerciële poot van het bedrijf haalt het bedrijfsafval op bij maar liefst duizend Alkmaarse bedrijven. Een extra service die de afgelopen jaren, mede dankzij de efficiënte en klantgerichte aanpak, behoorlijk is gegroeid. Voor het onderdeel afvalinzameling is Stadswerk 072 ook verantwoordelijk voor het maken van het beleid. Ook in Alkmaar wordt gewerkt met een verregaande afvalscheiding, zodat grondstoffen zoveel mogelijk kunnen worden hergebruikt.

Hout, papier, glas, grof huishoudelijk afval en elektrische apparaten werden al apart ingezameld en sinds kort is hier de kunststofinzameling aan toegevoegd. Ook heeft een groot aantal huishoudens nu een blauwe container voor het oud papier. Bij het afvalbrengstation aan de Kitmanstraat komen wekelijks zo’n tweeduizend inwoners met hun eigen auto grof huisvuil brengen. Op aanwijzing van de medewerkers, vinden zij daar voor alle soorten afval de juiste container.

Een derde belangrijke taak van Stadswerk 072  de uitvoering van werkzaamheden in uitzonderlijke situaties. Denk bijvoorbeeld aan gladheidbestrijding in de winter of aan het opruimen van omgevallen bomen na een ongeluk of zwaar weer. Ook als bij calamiteiten het rampenplan in werking treedt, staat Stadswerk 072 klaar om de nodige werkzaamheden te verrichten.

Ook als Alkmaar feestviert, staan de medewerkers van Stadswerk 072 klaar om hun handen uit de mouwen te steken. Denk aan Koningsdag, Alkmaars Ontzet, of de wekelijkse kaasmarkt. Stadswerk 072 zorgt voor de afzettingen, regelt het verkeer en zorgt dat na afloop de stad weer schoon en netjes is!

www.stadswerk072.nl

Laatste wijziging: 16 april 2018