Stagiair Communicatie

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Stagiair Communicatie

Stagiair Communicatie

Vind jij het een enorme uitdaging om bij de leukste gemeente van Noord-Holland stage te lopen, grijp dan nu je kans!
Voor onze afdeling Communicatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste en creatieve student Communicatie.

Wie zijn wij?


Wij zijn een organisatie waar plek is voor iedereen en waar het voor iedereen goed werken is. Een flexibele werkomgeving waar we veel aandacht besteden aan je (persoonlijke) ontwikkeling bij onze Alkmaar Academie en waar je aan de slag gaat in ons fonkelnieuwe kantoorgebouw (met fantastisch uitzicht!).

Waar ga je werken?


Je gaat werken op de afdeling Communicatie waar ze zich bezighouden met de communicatie in de breedste zin van het woord. Communicatie is namelijk volop in beweging, individuele inwoners en ondernemers hebben eigen regie op sociale mediakanalen om boodschappen te delen en de discussie met de (lokale) overheid aan te gaan. Dit nodigt uit om minder te zenden en meer te luisteren, het debat te faciliteren en de dialoog aan te gaan via andere dan traditionele kanalen.

Wie zoeken wij?

Ben jij een enthousiaste, ambitieuze HBO- en WO student die graag de handen uit de mouwen steekt? Heb je ervaring met verschillende mediakanalen? Is zelfstandig- en in teamverband werken een piece of cake voor jou en kan je discreet omgaan met gevoelige informatie? En volg jij een opleiding Communicatie of soortgelijke opleiding; reageer dan direct op deze stagevacature!

Wat ga je doen?


Behoeften zijn sterk in verandering en daarom wil het team communicatie een inwonersonderzoek uitvoeren naar de communicatiebehoefte. De doelstelling van het onderzoek is om inzicht te verkrijgen in hoe inwoners de huidige communicatie-inzet van de gemeente ervaren en waar zij kansen zien voor verbeteringen zodat deze meer aansluit bij de door hen gewenste communicatie.
Denk hierbij aan:
1. Het vullen en promoten van een interactief handboek.
2. De ondersteuning van het team Representatie bij de viering van 75 jaar bevrijding.

Meer informatie en solliciteren


Voor vragen kun je contact opnemen met het Stagebureau van de gemeente Alkmaar via stagebureau@alkmaar.nl.
Je kunt je sollicitatie tot 1 januari 2020 mailen naar stagebureau@alkmaar.nl.

Laatste wijziging: 19 september 2019