Strategisch Vastgoed Medewerker

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Strategisch Vastgoed Medewerker

Strategisch Vastgoed Medewerker

Ben jij die vast goede medewerker? Dan is de unit Vastgoed en Gronden op zoek naar jou!

Wat betekent werken bij de gemeente Alkmaar

Alkmaar is een dynamische stad in een grote regio. Wij willen het beste voor onze inwoners. Dit staat centraal in alles wat wij doen. Dat doen wij niet alleen, maar samen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Wij zijn een organisatie waar een volwaardige plek is voor iedereen en waar het voor iedereen goed werken is. Een inclusieve organisatie waar ruimte is voor verschil en met een diversiteit aan medewerkers, waardoor we beter in staat zijn de uitdagingen waar de stad voor staat op een effectieve manier aan te pakken.

Wat ga je doen

Je gaat samen met het team van 12 collega’s werken bij de vakgroep Vastgoed. Als gemeente hebben we een grote portefeuille panden in eigendom en beheer.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van vastgoed gerelateerd beleid ter voorbereiding van besluitvorming door het gemeentebestuur. Je adviseert het bestuur en de unitmanager over vastgoedvraagstukken. Dit doe je met de input van de collega’s van de vakgroep en met collega’s uit andere beleidsterreinen. Samen met de unitmanager ben je verantwoordelijk voor het maken en bewaken van de begroting, planningen en budgetten.

Daarnaast verzamel en analyseer je marktinformatie, managementinformatie  en hou je het overzicht van de vastgoedportefeuille bij. Je geeft invulling aan assetmanagement.

Op basis van het bovenstaande adviseer je over de portefeuillestrategie en over het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed. 

Jouw profiel

Onze kernwaarden Duidelijk, Oplossingsgericht, Betrokken en Betrouwbaar staan voorop. Je werkt  resultaatgericht samen en je bent je bewust van je eigen verantwoordelijkheid. Je spreekt aan de voorkant af welke resultaten je gaat bereiken. Je kan politieke, maatschappelijke en wettelijke ontwikkelingen vertalen in beleid en maakt een verbinding met de praktijk. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen en trends op het terrein van financiering en beheer van Vastgoed. Je bent een strategisch partner, je weet als geen ander verbindingen te leggen, partijen bij elkaar te brengen en draagvlak te creëren. Het  is een pré als je ervaring hebt in het bedrijfsleven en kennis hebt  van portefeuillebeheer.

Wat bieden wij

Uitdagende werkzaamheden voor 36 uur per week. Naast een goed salaris (maximaal € 4.225,-- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) beschik je over een individueel keuzebudget. Je krijgt een device en mobiel en je werkt in een flexibele werkomgeving in ons nieuwe stadskantoor! Thuiswerken is ook mogelijk. Daarnaast besteden we veel aandacht aan (persoonlijke) ontwikkeling bij onze Alkmaar Academie.

Nieuwsgierig geworden

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Menno Cabooter, unitmanager Vastgoed en Gronden, tel. 06-11042123 of per mail via mcabooter@alkmaar.nl.

Je kunt je reactie tot 9 april 2019 richten aan matchpoint@alkmaar.nl .

Laatste wijziging: 27 maart 2019