Trouwlocatie Grote Kerk Schermerhorn

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Alle producten en diensten > Trouwlocatie Grote Kerk Schermerhorn

Trouwlocatie Grote Kerk Schermerhorn

Grote Kerk Schermerhorn

Kenmerken

Adres

Oosteinde 2, 1636 XV Schermerhorn (Google Maps)
Beschikbaarheid Gehele jaar door
Toegankelijkheid Geschikt voor mindervaliden
Ruimte 300 personen
Parkeren Aanwezig
Geluidsapparatuur Aanwezig
Toiletten

Aanwezig; Invalidentoilet is ook aanwezig

Verwarming Aanwezig
Website grotekerkschermerhorn.nl

Geschiedenis

De Grote Kerk van Schermerhorn stamt uit het jaar 1636. De rijkdom in die tijd maakte het mogelijk om zo'n prachtig grote kerk te bouwen in het kleine dorp. Mede door een grote brand in 1699, verviel Schermerhorn in armoede. Omdat er geen geld meer was voor grote reparaties aan de kerk is er in het verleden niets gemoderniseerd of vernieuwd. Dit maakt de Grote Kerk tot een van de meest authentieke kerken van Noord-Holland. Met zijn scherpe toren is de kerk een herkenningspunt voor de omgeving. De Grote Kerk is in 2001 gekocht door de Stichting Oude Hollandse Kerken. Deze stichting waakt over het behoud en onderhoud van de kerk. De Vrienden van de Grote Kerk organiseren activiteiten in de kerk zodat er geld binnenkomt voor onderhoud.

De vele unieke gebrandschilderde ramen worden tot één van de tien mooiste van Nederland gerekend. Ze geven, vooral als de zon schijnt, een bijzondere sfeer aan de kerk. Het orgel stamt uit de 18e eeuw en is in 1879 in de kerk geplaatst. Voor een huwelijk kan de klok worden geluid. De kerk biedt plaats aan meer dan 300 personen (stoelen en authentieke kerkbanken) en is toegankelijk voor mindervaliden.

Interesse?

Om de locatie te bezichtigen kunt u een afspraak maken met mevrouw Koning op telefoonnummer (072) 502 01 08 of mail info@grotekerkschermerhorn.nl. Wilt u de trouwlocatie reserveren voor uw huwelijk neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken via 14 072.

Laatste wijziging: 03 maart 2016