Trouwlocatie Museummolen Schermerhorn

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Alle producten en diensten > Trouwlocatie Museummolen Schermerhorn

Trouwlocatie Museummolen Schermerhorn

Museummolen in Schermerhorn

Kenmerken

Adres

Noordervaart 2, Schermerhorn (Google Maps)
Beschikbaarheid Niet beschikbaar tussen 1 april - 28 oktober
Toegankelijkheid Geschikt voor mindervaliden
Ruimte 75 personen
Parkeren Beperkte parkeerruimte
Geluidsapparatuur Aanwezig
Toiletten

Aanwezig; Invalidentoilet is ook aanwezig

Verwarming Aanwezig

Geschiedenis

De Museummolen is een werkende molen. Via glazen platen in de vloer kan men de gang van het water volgen. Tevens is er de mogelijkheid om de molen tot in de kap te beklimmen. In 2006 is de ontvangstruimte, waar het huwelijk wordt voltrokken (dus niet in de molen), vergroot en beschikt het museum over een fraai terras met uitzicht over de polder. Als trouwlocatie biedt deze omgeving een decor voor een eenvoudige maar zeer fotogenieke entourage. Voor meer informatie kunt u kijken op www.museummolen.nl

De Museummolen ligt in de Schermer, aan de Noordervaart 2, 1636 VL Schermerhorn. De polder werd in 1634 drooggemalen. Tussen 1634 en 1927 maalden 52, later 50 molens, jaar in jaar uit om de Schermer droog te houden. Van deze 52 molens zijn er nog 11 over. Eén daarvan is de Museummolen, de middelste van de 3 molens, die gelegen zijn aan de Noordervaart. Deze te bezoeken molen werd gebouwd rond 1634 en maakte deel uit van een molengang. Dit houdt in dat het overtollige water trapsgewijs door drie of vier molens omhoog werd gemalen tot het in de boezem of ringvaart kwam.

Interesse?

Om de locatie te bezichtigen kunt u een afspraak via telefoonnummer (072) 502 15 19. Wilt u de trouwlocatie reserveren voor uw huwelijk neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken via 14 072.

Laatste wijziging: 03 maart 2016