Vacature: Regisseur aardgasvrije projecten

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Vacature: Regisseur aardgasvrije projecten

Vacature: Regisseur aardgasvrije projecten

Geeft duurzaamheid jou energie?
De unit Ruimtelijke Ordening, Milieu en Erfgoed zoekt een verbindende regisseur voor de uitvoering van aardgasvrije projecten!

Wat betekent werken bij de gemeente Alkmaar 

Alkmaar is een dynamische stad in een grote regio. Wij willen het beste voor onze inwoners. Dit staat centraal in alles wat wij doen. Dat doen wij niet alleen, maar samen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De samenleving verandert voortdurend en het is onze uitdaging om de aansluiting te houden en te versterken. Het bieden van de beste ondersteuning vraagt creativiteit, lef en ambitie.  Wij zijn een organisatie waar een volwaardige plek is voor iedereen en waar medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien.

Hoe werken wij 

Wij werken projectmatig en resultaatgericht samen met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Je spreekt aan de voorkant af hoe je je resultaten gaat bereiken. We richten ons op kwaliteiten en vaardigheden en onze kernwaarden staan voorop: duidelijk, oplossingsgericht, betrouwbaar en betrokken.  

De unit

Bij de unit Ruimtelijke Ordening, Milieu en Erfgoed werken ongeveer 30 collega’s die het bestuur adviseren, wettelijke taken uitvoeren, opdrachtgeverschap voor projecten verzorgen, uitvoerende werkzaamheden regisseren en contacten onderhouden met initiatiefnemers en strategische partners. Duurzaamheid en de energietransitie zijn belangrijke opgaven voor de unit.

De energietransitie naar een CO2 neutrale toekomst wordt een steeds belangrijkere taak voor de gemeente. Daarvoor is het Duurzaamheidsprogramma 2016-2020 opgesteld, waaronder ook de activiteiten van ‘Alkmaar Aardgasvrij 2050’ vallen. De gemeente werkt daarbij samen met bedrijven, organisaties, instellingen, burgers en andere gemeenten. De basis voor de activiteiten van ‘Alkmaar Aardgasvrij 2050’ is de concept transitievisie warmte. Na participatie zal deze in het voorjaar van 2019 aan de raad worden voorgelegd voor vaststelling. Vervolgens wordt de uitvoering verder opgepakt.

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een regisseur die projectmatig werkt en alle partijen weet te verbinden. Als regisseur ben je gemeentelijk contactpersoon voor alle samenwerkingspartijen die uitvoering geven aan het aardgasvrij maken van buurten. Je overlegt met andere organisaties zoals woningcorporaties, nutsbedrijven, gemeenten, provincie, Rijk en VNG. Vanuit deze rol stel je ook een uitvoeringsplan

(5 jaar) op voor de kansrijke buurten in samenwerking met de partners. Je bent het aanspreekpunt die de overall-controle heeft, je zorgt voor afstemming met de bewoners in de buurt en voor afstemming met de investeringen/werkzaamheden in de openbare ruimte. Daarnaast heb je in bredere context een rol in het opbouwen van een kennisdelingsplatform (online en ontmoeting) voor alle stakeholders in de warmte- en energietransitie.

Jouw profiel

De Alkmaarse kernwaarden duidelijk, oplossingsgericht, betrouwbaar en betrokken zijn jou op het lijf geschreven. Je werkt projectmatig en resultaatgericht. Je bent in staat een visie, ideeën en initiatieven in een politieke omgeving om te vormen tot concrete resultaten. Je bent een verbinder bij uitstek en je bent in staat anderen zo te overtuigen dat je het beoogde eindresultaat behaalt. Je hebt inzicht in relevante wet- en regelgeving en financiële zaken. Ook heb je een goede politieke antenne, je beschikt natuurlijk over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende functie voor 18 uur per week met volop ontwikkelmogelijkheden in een enthousiast en toekomstgericht team. We bieden je een tijdelijke aanstelling van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De functieschaal is maximaal schaal 11 van de CAR-UWO (maximaal € 4.859,-- bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur per week), waarbij inschaling afhankelijk is van opleiding en ervaring.

Meer informatie en solliciteren?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Margit de Jong via MdeJong@alkmaar.nl of 0615027395.

Je kunt je sollicitatie tot en met 6 januari 2019 mailen naar Matchpoint@Alkmaar.nl

Laatste wijziging: 06 december 2018