Vacature Stedenbouwkundige

Waar bent u naar op zoek?

Home > Bestuur > Vacature Stedenbouwkundige

Vacature Stedenbouwkundige

Gemeente Alkmaar zoekt een  

Stedenbouwkundige 

Wil jij meewerken aan de uitvoering van de Omgevingsvisie Alkmaar 2040 in ambitieuze programma’s zoals de transformatie van de zone langs het Noord-Hollands kanaal? Dan is dit jouw kans als Stedenbouwkundige!  

Wat betekent werken bij de gemeente Alkmaar 

Alkmaar is een dynamische stad in een grote regio. Wij willen het beste voor onze inwoners. Dit staat centraal in alles wat wij doen. Dat doen wij niet alleen, maar samen met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. De samenleving verandert voortdurend en het is onze uitdaging om de aansluiting te houden en te versterken. Het bieden van de beste ondersteuning vraagt creativiteit, lef en ambitie.  

Wie zijn wij 

Wij zijn een organisatie waar een volwaardige plek is voor iedereen en waar het voor iedereen goed werken is. Een inclusieve organisatie waar ruimte is voor verschil en met een diversiteit aan medewerkers, waardoor we beter in staat zijn de uitdagingen waar de stad voor staat op een effectieve manier aan te pakken. Wij zijn een goede werkgever waar medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien en waarvoor het prettig werken is.  

Hoe werken wij 

Wij werken projectmatig en resultaatgericht samen met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid. Je spreekt aan de voorkant af hoe je je resultaten gaat bereiken. We richten ons op kwaliteiten en vaardigheden en onze kernwaarden staan voorop: duidelijk, oplossingsgericht, betrouwbaar en betrokken.  

Wie zoeken wij 

Voor het team Vormgeving van de unit Ruimtelijke Ordening, Milieu en Erfgoed zoeken wij een stedenbouwkundige die in kan spelen op de actuele behoeften van de stad die voortdurend in ontwikkeling is.  

Wij zoeken een integraal denker met relevante opleiding en ervaring, die vraagstukken creatief bekijkt, waarbij je gemakkelijk verbindingen legt met andere onderwerpen in de fysieke leefomgeving. Out-of-the-box denken hoort bij jou en je bent een aanpakker en een sparringpartner.  

Je focus ligt op flexibiliteit, pro-activiteit en verbinden. Je vertelt het verhaal van stad en dorp en je weet anderen te enthousiasmeren.  

Wat ga je doen 

Als stedenbouwkundige heb je een spilfunctie in het bouwen aan de toekomst van stad en land.  Je bent actief op diverse schaalniveaus in een afwisselende context. Je beweegt je tussen landelijk en stedelijk, historisch en modern, monofunctioneel en complex.  

Je geeft begeleiding aan en adviseert bij planontwikkelingen van bouwplan tot visie, inclusief de ambitieuze transformatie van de Kanaalzone. Daarnaast lever je bijdragen op het niveau van de regio en de provincie. Alle aspecten van het vak komen aan bod inclusief de daarbij behorende producten als een beeldkwaliteitplan, bestemmingsplan, stedenbouwkundig plan, etc. Je hebt contact met het bestuur, burgers, projectontwikkelaars, ondernemers, stedenbouwkundige bureaus, welstandscommissie, architecten en natuurlijk collega’s in de hele organisatie. 

Verder draag je met jouw expertise bij in onze Vakgroep van Omgevingsontwerpers en Stedenbouwkundigen, waarbij je regelmatig samen optrekt in het formuleren van gezamenlijke adviezen. 

Jouw profiel 

We vragen van jou: 

  • Afgeronde HBO- of universitaire opleiding Stedenbouw of vergelijkbaar werk- en denkniveau
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • Prima gevoel voor maatschappelijke en bestuurlijke verhoudingen
  • Affiniteit met omgevingsontwerp en architectuur
  • Relevante werkervaring, bij voorkeur bij een gemeente is een pré. 

Wat bieden wij 

De aanstelling is voor 36 uur per week (overleg over de uren is mogelijk). Het gaat om een vaste uitbreiding van de bestaande formatie. Naast een goed salaris (maximaal schaal 11) beschik je over een individueel keuzebudget. Je kunt dit budget inzetten voor verschillende doelen en/of laten uitbetalen. Bovendien hebben we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, krijg je een laptop en mobiel, bieden we je een flexibele werkomgeving, behoort thuiswerken tot de mogelijkheden, besteden we veel aandacht aan (persoonlijke) ontwikkeling bij onze Alkmaar Academie en ga je aan de slag in ons fonkelnieuwe kantoorgebouw (met geweldig uitzicht!). 

Meer informatie en solliciteren  

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Wendy Sanders (omgevingsontwerper) op telefoonnummer 06-43040961 mail: wsanders@alkmaar.nl.

Je kunt reageren tot 7 januari 2019 en je motivatiebrief en CV mailen naar matchpoint@alkmaar.nl.  

Op 15 en 22 januari 2019 vinden de selectiegesprekken plaats. Wij vragen je om hier alvast rekening mee te houden. Vul onderstaande zin aan: “Als ik aan Alkmaar denk dan...”

Laatste wijziging: 06 december 2018