Wijzigen gegevens Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

Waar bent u naar op zoek?

Home > Inwoners > Burgerzaken > Wijzigen gegevens Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

Wijzigen gegevens Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)

Staat u ingeschreven in de RNI en wilt u uw adres in het buitenland of andere gegevens wijzigen? Of woont u in het buitenland en krijgt u een foutmelding bij de aanvraag van een DigiD omdat gegevens niet kloppen? Geef dan uw wijzigingen door zodat de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) wordt aangepast.

Wijzigingen in de RNI doorgeven

Bij één van de 19 RNI-loketten (ook gemeente Alkmaar) geeft u de nieuwe gegevens door. Hiervoor laat u een document zien waaruit de verandering blijkt. De wijziging wordt binnen 4 weken verwerkt en is gratis. Lees hier hoe u een wijziging doorgeeft. 

Adreswijziging in de RNI doorgeven

Als u in het buitenland verhuist, kunt u uw nieuwe adres doorgeven aan de Nederlandse overheid. Alkmaar is een van de 19 gemeenten waar dit kan.

In Alkmaar kunt u een adreswijziging RNI op 2 manieren doorgeven:

1.Online, zonder DigiD

  • Print het verhuisformulier RNI, vul het in en onderteken het.
  • Maak een foto of scan van het ingevulde formulier
  • Stuur het bestand en een kopie van uw paspoort naar rnialkmaar@alkmaar.nl
  • Uw wijziging wordt in behandeling genomen en binnen 4 weken verwerkt. Per e-mail ontvangt u een bevestiging als de gegevens zijn aangepast.

 2.Aan de balie langskomen

Wilt u in Alkmaar langskomen? Maak eerst een afspraak (voor RNI inschrijving/adreswijziging) door een e-mail te sturen naar rnialkmaar@alkmaar.nl. Zonder afspraak kunt u niet langskomen.

Meenemen naar de afspraak:

  • Download het verhuisformulier RNI en neem het ingevuld mee naar de afspraak.
  • Een geldig identiteitsbewijs

Wijziging persoonsgegevens RNI doorgeven

Wilt u uw persoonsgegevens in de RNI laten corrigeren of aanvullen? Geef dit dan door bij een gemeente met een loket voor niet-ingezetenen (RNI-loket). Wilt u dat Alkmaar dit voor u doet? Dan moet u hiervoor persoonlijk naar het RNI loket in Alkmaar komen. Dat kan alleen op afspraak.

Aan de balie in Alkmaar langskomen (op afspraak)
Adres Stadskantoor: Mallegatsplein 10, 1815 AG Alkmaar

Maak een afspraak (voor RNI inschrijving/persoonsgegevens corrigeren) door een e-mail te sturen naar rnialkmaar@alkmaar.nl. Zonder afspraak kunt u niet langskomen.

Uittreksel uit de RNI nodig?

Als u ingeschreven staat in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) kunt u een (internationaal) uittreksel aanvragen. Lees verder bij Uittreksel RNI aanvragen.

Vragen?

Heeft u vragen over de RNI? Neem dan contact op via rnialkmaar@alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 8.00 tot 17.00 uur).

Kosten

Het doorgeven van een wijziging in de RNI is gratis.

Zie ook

Inschrijven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)
Uittreksel RNI aanvragen