Terug naar het overzicht

11 februari is Warmetruiendag

Wat is uw lievelingstrui? En houdt hij u lekker warm tijdens de wintermaanden? Trek hem morgen aan op warmetruiendag.

Vrijdag staat de warme trui symbool voor energie besparen. Trek een trui aan, dan kunt u uw verwarming omlaag doen. 19 graden is vaak warm genoeg. U bespaart al 6% energie en CO₂ per graad. Hoe minder CO₂ in de lucht, hoe beter dat is voor het klimaat. Daarnaast is het natuurlijk financieel ook voordeling.

Laat zien wat uw favoriete warme trui is op social media met #warmetruiendag! Vind meer informatie over Warmtetruiendag op www.warmetruiendag.nl.

Bespaartips

Er zijn veel aanpassingen die u thuis kunt doen om energie te besparen, zónder dat het een rib uit uw lijf kost of veel (kostbare) tijd vraagt.

  • Tip 1: Plaats gordijnen: Het werkt als isolatie in uw woning. Houd ze dicht om in de winter warmte te behouden en om in de zomer warmte buiten te houden.
  • Tip 2: Vervang alle gloeilampen voor ledlampen. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp.
  • Tip 3: Isoleer leidingen met schuimrubberen hoesjes en voorkom warmte verliest. Zeker als de buis met warm water eerst door een koude ruimte gaat.
  • Tip 4: Ontdooi uw vriezer regelmatig. Zo werkt het beter en gebruikt de vriezer minder energie om te koelen.

Persoonlijk advies

Welke energiebesparingstips zijn voor u van toepassing? De energiecoach geeft u gratis persoonlijk advies. Zelfs als u al energiebewust bent, geeft de energiecoach nieuw inzicht. Lees wie de energiecoaches zijn en geef u op voor een gesprek via www.duurzaambouwloket.nl/energiecoaches-in-alkmaar.

Global Goals

Gemeente Alkmaar is een Global Goals-gemeente. Dat betekent dat wij bijdragen aan de 17 wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen. Warmetruiendag sluit aan bij doel 14: Ga over tot actie om klimaatverandering en het gevolg daarvan te bestrijden. Kijk voor meer informatie op www.globalgoalsalkmaar.nl.