« Terug naar overzicht

Groene Hart Oudorp nadert voltooiing

Buurtpark Groene Hart Oudorp klopt harder en sterker dan ooit tevoren. Op dit moment wordt hard gewerkt in het groengebied om in maart enkele nieuwe speel- en trimtoestellen te kunnen plaatsen. Het is de afsluitende fase van de aanleg van dit bijzondere buurtpark, dat bewoners, gemeente en Stadswerk072 gezamenlijk realiseren.

Op dit moment worden in het park de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de nieuwe speel- en trimtoestellen, die in maart in gebruik worden genomen. Hiermee krijgt de recreatieve functie van het buurtpark een flinke boost; er kan straks volop gespeeld en getrimd worden. Bijzonder voor de kinderen is straks natuurlijk de nieuwe kabel-/tokkelbaan. Ook het hoofdpad wordt vernieuwd om de toegankelijkheid van het park te verbeteren.

Al veel gedaan

Er is in de afgelopen tijd al veel tot stand gebracht in het park, zoals een amfitheater en een prachtige pluktuin. De Vereniging Groene Hart Oudorp en vrijwilligers speelden hier een grote rol in en zijn er trots op dat nu ook deze tweede fase van het plan uitgerold wordt. In het afgelopen jaar zijn veel planten, struiken en bomen geplant. Vrijwilligers houden de pluktuin op orde en de scholen uit de buurt legden er moestuintjes aan.

Leuke activiteiten

Het Groene Hart is ook steeds vaker de plek voor leuke activiteiten. Vorig jaar met Pasen konden kinderen eiren zoeken, was er een ‘brocante’ en met Halloween was er een spooktocht. Oudorp-Events organiseerde deze drukbezochte activiteiten.

Voor jong en oud

Door de gezamenlijke inzet van de Vereniging Groene Hart Oudorp, vrijwilligers, gemeente en Stadswerk072 heeft Oudorp op korte termijn een mooi multifunctioneel buurtpark, geschikt voor jong en oud!