« Terug naar overzicht

Coronavirus in Noord-Holland Noord

Meest gestelde vragen over coronavirus COVID-19:

Toch nog vragen? Neem dan contact op via 0800 1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur.

Update 31 maart

  • Vandaag is de website corona.steffie.nl gestart – in opdracht het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Het besluit om kampeerterreinen in Noord-Holland Noord te sluiten, heeft tot veel vragen geleid. De voorzitter van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord nam dit besluit als een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De uitleg van het besluit om de kampeerterreinen te sluiten.

Update 30 maart

In Alkmaar kunnen de kinderen van ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepen of vitale processen nu ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend worden opgevangen. Op twee locaties in de stad kunnen de kinderen 24 uur per dag worden opgevangen, als zij niet ergens anders kunnen worden ondergebracht.

De opvang is voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan deze noodopvang. Wilt u gebruik maken van noodopvang voor overdag of voor in de avond, nacht of weekend, bekijk dan Noodopvang kinderen 0 – 12 jaar

Update 24 maart

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Kijk voor alle maatregelen op de website van Rijksoverheid.

aanscherpingen maatregelen corona 23 maart 2020

Lees de updates van 17 maart tot en met 23 maart.

Lees de updates van 28 februari tot en met 16 maart.