« Terug naar overzicht

Alkmaar ondersteunt ondernemers

De gemeente Alkmaar gaat, naast de Rijksoverheid, de Alkmaarse ondernemers volop ondersteunen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Er komen belastingmaatregelen en het Ondernemersloket wordt ingezet om ondernemers bij te staan.  

Belastingmaatregelen

Veel ondernemers dreigen in betalingsproblemen te komen wanneer de coronacrisis te lang duurt. Voor sommigen spelen deze problemen nu al. Daarom heeft het college besloten tot de volgende maatregelen:

  1. Uitstel van betalingen van gemeentelijke belastingen voor ondernemers, dus ook zzp’ers, tot 1 juli 2020. Eind mei wordt beoordeeld of verlenging noodzakelijk is.
  2. Het niet opleggen van bepaalde ondernemingsheffingen tot 1 juli 2020, zoals precario, reclamebelasting, definitieve toeristenbelasting 2019 en voorlopige aanslagen toeristenbelasting 2020.
  3. Het niet doorbelasten van rente in verband met latere betalingen.

Ondernemers met vragen over betaling van de belastingen kunnen contact opnemen met Cocensus: Belastingmaatregelen voor ondernemers.

Het Ondernemersloket

Het Ondernemersloket zal onze ondernemers actief informeren over de landelijke en lokale economische maatregelen. Zij zoeken hiervoor ook contact met de bedrijfsverenigingen en ondernemers.

“We realiseren ons dat ons land nu een hele moeilijke periode doormaakt. Wij doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk in deze moeilijke tijden te helpen en de lokale economie te ondersteunen”, aldus het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar.